В момента подготвяме макрорамката за бюджета. Започваме разговори с министерствата

...
В момента подготвяме макрорамката за бюджета. Започваме разговори с министерствата
Коментари Харесай

Асен Василев: Предвиждаме да се върне 20% ДДС за ресторантьорите

„ В момента приготвяме макрорамката за бюджета. Започваме диалози с министерствата от идната седмица за техните самостоятелни бюджети, тъй че по-едрите пера да бъдат обхванати “, съобщи финансовият министър.

 

„ Разработили сме серия от промени в данъчното облагане, които ще бъдат качени за публично разискване през днешния ден или на следващия ден. Основните промени са свързани с европейски наставления, световният налог за огромни компании, който би трябвало да влезе в действие от 1 януари. Освен това, уточняваме някои текстове, свързани с режимите на събираемост “, уточни още Василев.

 

По думите му няма „ някакви трагични промени “ в данъчните ставки.

 

ФрогНюз напомня, че -то на заведенията за хранене и хотелите бе понижено до 9% като финансова мярка за подкрепяне на бизнеса по време на пандемията от COVID-19. Данъчната ставка бе понижена за бизнесите, предоставящи ресторантьорски и кетъринг услуги, които оферират храна и надлежно обслужване за консумация на място и доставка за у дома.

 

„ Миналата седмица имахме диалог с ресторантьорския бизнес. Те споделиха, че ще разработят ограничения за изсветляване на бизнеса, за повишение на осигурителните прагове на служащите над минималната работна заплата “, напомни Василев, като добави: „ Можем да обсъдим и да забележим какъв ще бъде резултатът от това. Ако той е по-голям от повдигането на Данък добавена стойност ставката, можем да оставим и 9% “.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР