В момента подготвяме 12-ия санкционен пакет срещу Русия и сме

...
В момента подготвяме 12-ия санкционен пакет срещу Русия и сме
Коментари Харесай

ЕС подготвя 12-и санкционен пакет срещу Русия

В момента приготвяме 12-ия санкционен пакет против Русия и сме в съвещания със страните членки, сподели председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след съвещанието на европейските водачи, оповестява БНР.

Украйна остава приоритет за нас и ние сме решени да действаме за преразглеждане на бюджета на Европейски Съюз за военна поддръжка, сподели ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. Той добави, че са извършени диспути във връзка потреблението на замразените съветски активи и има доста огромно предпочитание измежду страните членки за решителни стъпки в това отношение:

" Ние предложихме на висшия представител и на Комисията да дадат ефикасни оферти по какъв начин  да се активизира най-малко една част от тези замразени активи, може би приходите от тях, с цел да подкрепим Украйна в кратковременен проект, а също и за нейното възобновяване ".

Евролидерите утвърдиха да оказват помощ на Украйна с облагите от замразени съветски активи
Опитваме се да орежем приходите, които Русия прави от износа на диаманти в Европа и нейните сътрудници, сподели председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тя добави, че това ще стане в доста тясно съдействие с сътрудниците от Г-7.

По мотив замразените съветски активи в Европейски Съюз тя напомни, че те са на стойност 211 милиарда евро:

" В момента работим върху предлагането изначало да се концентрираме върху така наречен " непредвидени облаги ". Ние ще представим оферти по какъв начин да се откри метод за потреблението на облагите от тези активи, които сега облагодетелстват стеснен брой институции в Европейски Съюз.  Тези непредвидени облаги са към този момент много обилни, тъй че концепцията е да ги изтеглим и насочим в цялостния им размер посредством бюджета на Европейски Съюз за възобновяване на Украйна ", уточни Фон дер Лайен.

Лидерите одобриха изводи за Украйна, в които се споделя, че Европейски Съюз ще продължи да дава солидна финансова, икономическа, филантропична, военна и дипломатическа поддръжка на Украйна и нейния народ толкоз дълго, колкото е належащо.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР