В момента по границите на Украйна, колкото и да няма

...
В момента по границите на Украйна, колкото и да няма
Коментари Харесай

МВнР: Зеленски е забранил донаборници да напускат Украйна

В момента по границите на Украйна, колкото и да няма скупчвания, украинските управляващи също ревизират много подробно, имайки поради, че донаборниците нямат право да напущат Украйна по заповедта на президента на Украйна Володимир Зеленски. Това разкриха от българското външно министерство.

Министерството на външните работи с последна информация за българите в Украйна. Втори ден не престават конфликтите сред Русия и Украйна.

" Осъждаме извънредно нападателните дейности на Русия към Украйна. Считаме това за жестоко тъпчене на интернационалното право. Потвърждаваме поддръжката си за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Осъждаме решението на Русия да признае двата сепаратистки региона на Украйна ", сподели зам.-външният ни министър Ирена Димитрова.

" Имаме непрекъсната информация за това какво се случва на КПП-та в Украйна. 363 българи от Киев и 150 българи от Одеса са поискали евакуация. Те ще бъдат извозени с 4 рейса от Киев и с 3 рейса от Одеса. Вече сме изготвили разпореждане от Министерски съвет, то е пуснато. Имаме опция за външен превоз, както и за наш превоз. В посолството ни в Киев има настанени хора. Там обстановката на сигурността е, че по тяхна преценка не са директно застрашени, тъй като няма стратегичеки обекти наоколо и не се чакат ракетни удари. Инструктирали сме посолството на предприеме поетапна евакуация, откакто показа помощ на всички жители, които имат потребност ", сподели Димитрова.

" Получавам доста сигнали, че на телефоните, които сме оставили на уеб страницата, никой не дава отговор. Когато телефонът е ангажиран, за жалост се дава сигнал " Свободно ". Ще приемем всички позвънявания, ще сложим на уеб страницата спомагателна информация ", разяснява тя.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР