В момента пазарът на недвижими имоти е в разгара си.

...
В момента пазарът на недвижими имоти е в разгара си.
Коментари Харесай

Какво е важно да гледаме, като теглим жилищен кредит?

В момента пазарът на недвижими парцели е в разгара си. Цените порастват, строят се нови парцели и хората купуват. Инвестициите в неподвижен парцел у нас постоянно са били нещо желано заради ред аргументи. Доста хора, които купуват жилище, с цел да живеят в него или го купуват за инвестиция теглят заем за покупката.

Нека забележим какво би трябвало да имаме поради когато теглим заем: 
 Fibank предлага отдалечено кандидатстване за ипотечен заем Fibank предлага отдалечено кандидатстване за ипотечен заем
След като още през предходната година Fіbаnk (Първа капиталова банка) започва ycлyгaтa " Bидeo ĸoнcyлтaция " зa физичecĸи лица, от през днешния ден...

1) Срока на заема - значимо е да забележим за какъв интервал от време ще изплатим задължението си към банката. Масово хората избират да изтеглят заем за по-дълъг интервал от време, с цел да имат ниска месечна вноска. Логиката е, че в случай че могат да си разрешат ще го погасят предварително и ще платят за това наказателна рента на банката. 

2) Лихвеният % - всяка банка има оповестена методология за това по какъв начин се пресмята лихвеният ѝ %. Това е посочено в общите условия на заема, като пазарните показатели, на които се базира лихвения % са обществени и могат да бъдат проследени исторически обратно. Освен това всяка банка показва и какъв брой връхнина поставя за себе си. 

3) Видът на лихвата - заемът ви може да бъде с закрепена рента за избран интервал от време и в това няма нищо неприятно. Важно е да видите по какъв начин лихвата се трансформира след приключване на този закрепен период. Колкото по-близки са двете лихви, толкоз по-добре. 

4) Такси и " скрити " заплащания - когато теглите заем не си мислете, че сумата, която ще платите ще бъде единствено тази за заема. Има редица банкови такси и периоди, които би трябвало да вземем поради и те са разнообразни според от типа на финансовата институция, която сме избрали. Много хора не помнят да ги сложат в сметката и остават разочаровани. 
 За първи път в България: Жилищен заем с 30 години закрепена рента За първи път в България: Жилищен заем с 30 години закрепена рента
Пощенска банка пуска на пазара в България нов " Супер жилищен заем " – първият жилищен заем с закрепена рента за целия период на...

Това са четири съществени неща, които да имаме поради когато гледаме подобаващ жилищен заем за нас. Дяволът е в детайлите - гледайте деликатно и си правете сметката, с цел да не бъдете ощетени! 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР