В момента пазарът на недвижими имоти е в разгара си.

В момента пазарът на недвижими имоти е в разгара си. ...

Какво е важно да гледаме, като теглим жилищен кредит?

В момента пазарът на недвижими имоти е в разгара си. Цените растат, строят се нови имоти и хората купуват. Инвестициите в недвижим имот у нас винаги са били нещо предпочитано поради ред причини. Доста хора, които купуват жилище, за да живеят в него или го купуват с цел инвестиция теглят кредит за покупката.

Нека видим какво трябва да имаме предвид когато теглим кредит: 

Fibank предлага дистанционно кандидатстване за ипотечен кредит Fibank предлага дистанционно кандидатстване за ипотечен кредит
След като още през миналата година Fіbаnk (Първа инвестиционна банка) стартира ycлyгaтa "Bидeo ĸoнcyлтaция" зa физичecĸи лица, от днес ...

1) Срока на кредита - важно е да видим за какъв период от време ще изплатим задължението си към банката. Масово хората предпочитат да изтеглят кредит за по-дълъг период от време, за да имат ниска месечна вноска. Логиката е, че ако могат да си позволят ще го погасят предсрочно и ще платят за това наказателна лихва на банката. 

2) Лихвеният процент - всяка банка има публикувана методология за това как се изчислява лихвеният ѝ процент. Това е посочено в общите условия на кредита, като пазарните индекси, на които се базира лихвения процент са публични и могат да бъдат проследени исторически назад. Освен това всяка банка посочва и колко горница слага за себе си. 

3) Видът на лихвата - кредитът ви може да бъде с фиксирана лихва за определен период от време и в това няма нищо лошо. Важно е да видите как лихвата се променя след изтичане на този фиксиран срок. Колкото по-близки са двете лихви, толкова по-добре. 

4) Такси и "скрити" плащания - когато теглите кредит не си мислете, че сумата, която ще платите ще бъде само тази за кредита. Има редица банкови такси и срокове, които трябва да вземем предвид и те са различни в зависимост от вида на финансовата институция, която сме избрали. Много хора забравят да ги сложат в сметката и остават разочаровани. 

За първи път в България: Жилищен кредит с 30 години фиксирана лихва За първи път в България: Жилищен кредит с 30 години фиксирана лихва
Пощенска банка пуска на пазара в България нов "Супер жилищен кредит" – първият жилищен кредит с фиксирана лихва за целия срок на ...

Това са четири основни неща, които да имаме предвид когато гледаме подходящ жилищен кредит за нас. Дяволът е в детайлите - гледайте внимателно и си правете сметката, за да не бъдете ощетени! 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com