В момента няма затворени пътища, няма бедстващи хора. От близо

...
В момента няма затворени пътища, няма бедстващи хора. От близо
Коментари Харесай

Областният управител на Бургас: Няма затворени пътища и бедстващи хора

" В момента няма затворени пътища, няма бедстващи хора. От близо 60 места, на които нямаше ток, в този момент са малко над 10 към този момент ", съобщи в " Денят стартира " регионалният шеф на Бургас Пламен Янев. Няма информация за обитаеми места без ток в региона на Царево.

Областният шеф добави, че ще изиска преустановяване на контракта с компанията, която не е свършила добре работата със снегопочистването в региона, което докара до блокирани коли на пътища.

" Получих информация, че от компанията не се реагирали на време и по тази причина е трябвало да се пренасочват машини от други компании. Договорът е сред АПИ и компанията. Аз ще направя своя отчет и оферти. След това АПИ би трябвало да предприеме нужните ограничения. В общините подготовката за зимата е налице, както и с друга компания ", разяснява Пламен Янев.

В област Бургас ситуацията през вчерашния ден беше усложнена поради ураганните пориви напразно. Стотици бяха сигналите за паднали дървета, затворени пътища и аварирали коли. На места се образува снежна завивка, която затрудни напредването на коли.

Заради ураганните ветрове височината на морските талази доближи 5 метра на Северния плаж в Бургас. Ивицата беше напълно залята, а някои от заведенията се наводниха. Вълните са потопили под вода чадъри, и шезлонги.

Според някои от концесионерите на плажни линии, с цел да се предотвратят сходни произшествия най-удачният метод е да се изградят защитни насипи, които да не позволяват водата да залива заведения.

Вижте още в директното включване на Елеана Цанова.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР