В момента няма пряка заплаха за националната сигурност и суверенитета

...
В момента няма пряка заплаха за националната сигурност и суверенитета
Коментари Харесай

Началникът на отбраната: В момента няма пряка заплаха за националната сигурност на България

" В момента няма директна опасност за националната сигурност и суверенитета на България, взимат се всички ограничения в народен и групов формат, с цел да не се допусне пробив в сигурността ", съобщи пред Българска национална телевизия началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

" Всяка войска в света има проблеми, хубавото е, че сме в НАТО и има на какво да разчитаме - нашите съдружници, груповите механизми, на опциите дефицитите, които имаме, да бъдат обезщетени. Когато вършим учения, ние се готвим за действителни военни дейности ", добави адмиралът.

Той разгласи, че още 120 британски военнослужещи ще се причислят към Мултинационалната бойна група.

Очакват се и сред 700 и 800 италиански военни, както и друга техника.

" Необходима е смяна на нормативната база в Министерството на защитата и законодателството. Предизвикателството пред Военновъздушните сили е да се поддържа остарялата платформа, до момента в който е налична новата. Три са съставените елементи - образование на летателен състав, на наземен личен състав и инфраструктура. Когато тези 3 съставния елемент бъдат подготвени - можем да създадем този преход ", добави Началникът на защитата.

Той разясни, че задачата е страната ни да семейства Многонационална бригада, която да има непрекъснато наличие, както има в Румъния и други страни членки на НАТО.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР