В момента няма никакви предпоставки на мирни преговори и целите

...
В момента няма никакви предпоставки на мирни преговори и целите
Коментари Харесай

Кремъл: Няма предпоставки за мирни преговори с Украйна, ще постигнем целите си по военен път

В момента няма никакви предпоставки на мирни договаряния и задачите на Русия в Украйна могат да бъдат реализирани единствено по боен път. Това съобщи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Дмитрий Песков отхвърли концепцията на някогашния ръководител на Мюнхенската конференция по сигурността Волфганг Ишингер мирният развой в Украйна да стартира посредством основаването на контактна група от представители на западните страни.

Според Песков сходни начинания не могат да сложат завършек на спора в Украйна. Той дефинира като куриоз, на който би трябвало да се реагира с усмивка предлагането на украинския президент Володимир Зеленски Русия да бъде преименувана на Московия.

Песков нито удостовери, нито опроверга информацията на организация " Ройтерс ", че идната седмица ръководителят на Китайската национална република Си Цзинпин ще посети Москва.

“Засега нямам какво да кажа по тази тематика. Обикновено такива известия се вършат синхронно по взаимно съглашение сред страните. Когато имаме такава подготвеност, ще ви уведомим ”, уточни представителят на Кремъл.

Междувременно в Женева започнаха проговорите за удължение на съглашението за безвреден експорт на украинско зърно от черноморските пристанища. Сделката беше подписана предишното лято с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция.

Москва съобщи, че ще се съгласи на удължение, единствено в случай че бъдат отстранени рестриктивните мерки, засягащи съветския експорт. Въпреки това дипломати, измежду които и турският министър на защитата, показаха оптимизъм, че възобновяване на съглашението ще има.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР