В момента няма достатъчно доказателства за нужда от трета бустер

...
В момента няма достатъчно доказателства за нужда от трета бустер
Коментари Харесай

Бивш директор на отдела на FDA за ваксините: Засега няма нужда от трета доза

В момента няма задоволително доказателства за потребност от трета бустер доза от имунизациите против COVID-19. Това съобщи Норман Бейлър, който е някогашен шеф на отдела Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати (FDA) за проучване и инспекция на имунизациите.

„ Готовността за основаване на бустерни дози е позитив, само че ние в действителност нямаме доказателства, най-малко в Съединени американски щати, показващо неуспехи на имунизациите или намаляване на имунитета, които да алармират, че е време за бустер “, сподели той.

Коментарът му идва, откакто фармацевтичният колос Pfizer заяви, че създава трета доза на имунизацията си поради разпространяването на по-силно заразния вид Делта на короанвируса, който към този момент е доминантен в доста страни, в това число и Съединени американски щати.

 Миналата седмица Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) и FDA излязоха с общо изказване, че „ американците, които са изцяло имунизирани, за момента нямат потребност от бустерна доза “.

В понеделник от Pfizer се срещнаха с представители на администрацията на Съединени американски щати в опит да ги убедят в потребността от трета доза. Компанията и немският и сътрудник BioNTech показаха данни на израелското здравно министерство за понижаване на успеваемостта на взаимната им ваксина в предотвратяването на зараза и симптоматично заболяване като знак за потребността от трета доза.

Спадът в ефикасността съответства с разпространяването на Делта разновидността и анулацията на множеството ограничаващи ограничения в Израел. От министерството на страната обаче разясниха, че имунизацията резервира 93% успеваемост при предотвратяването на хоспитализации и съществено протичане на болестта.

Бейлър, който сега е президент и основен изпълнителен шеф на Biologics Consulting, съобщи, че досега строгият контрол в Съединени американски щати не е разкрил „ обилни неуспехи на имунизациите “.

„ Просто сега не виждаме такива “, сподели той. Броят на заразните с COVID-19 в Съединени американски щати още веднъж върви нагоре, само че докторите споделят, че това се дължи на разпространяването на Делта разновидността измежду неимунизираната част на населнието.

„ Провалите на имунизациите са в действителност малко. Докато това не се промени не считам, че би било рационално да се вкара бустерна доза “, сподели Бейлър, като добави, че здравните организации наподобява са на същото мнение.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР