В момента няма дебат за нова конституция, а има един-единствен

...
В момента няма дебат за нова конституция, а има един-единствен
Коментари Харесай

Даниел Вълчев: Дебатът не е за нова конституция, а да довърши ли ГЕРБ мандата си

" В момента няма спор за нова конституция, а има един-единствен спор за това дали държавното управление и Бойко Борисов ще схванат, че легитимността им е прекомерно ниска и ще подадат оставка, или ще намерят първи, втори, трети, пети вид, с цел да си довършат мандата ". Този коментар направи пред БНР проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет на Софийския университет и някогашен министър на образованието, във връзка оферти от ГЕРБ, която да бъде призната от Велико Народно заседание.

По думите му въпросът е чисто политически и в него няма нищо правно :

" Такъв спор въобще не е бил откриван, а и не би трябвало да бъде откриван, тъй като измества главния въпрос. Всеки, който въпреки и за малко е отворил този план за конституция, си дава сметка, че това е нещо нескопосано ".

Според проф. Вълчев писането на Конституция не е заветен акт :

" Конституциите идват, с цел да запечатат, да придадат институционална и правна форма на един политически развой, който към този момент е употребяван. Това не е чертеж, по който ще се развива обществото, а е фотография на към този момент промененото общество. Аз не мисля, че в България нещо кой знае какъв брой се е трансформирало, с цел да имаме потребност от нова конституция " .
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР