В момента ние се намираме във война с морбили, вирусът

...
В момента ние се намираме във война с морбили, вирусът
Коментари Харесай

МЗ: Във война с морбили сме, не водете бебета в чужбина

В момента ние се намираме във война с морбили, вирусът циркулира в България. Държавата е подхванала всички нужни ограничения, има обезпечени ваксини, правят се изключителни имунизации, оттук насетне зависи от родителите, сподели основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев на взаимна конференция с шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев, изпълнителният шеф на СБАЛИПБ " Проф. Иван Киров " проф. доктор Татяна Червенякова.

51 са към този момент случаите на морбили, като има два нови - 5-годишно момче от Разлог и 2-годишно момиче от град Белица. И двете деца са настанени в Инфекциозното поделение на МБАЛ-Благоевград. Издирените контактни лица са 439, а обхванати с ваксина са 234 контактни и лица с пропуски в имунизацията против морбили. Продължават инспекциите в здравните кабинети на детските заведения и учебните заведения по отношение на имунизационния статус на децата, както и издирването на контактните лица на приети в болница деца.

Засегнати са четири области в страната: Благоевград - 40 болни, София-град - 7, София-област - 3 случая, Варна - 1 случай. По възраст заболелите са разпредени както следва: до 1 година - 10; от 1-4 година - 24; от 5-9 година - 6; от 10-14 година - 2; от 15-19 година - 3; от 20-24 година - 1; от 25-29 година - 2; от 35-39 година - 2, над 40 година - 1.

 51 са случаите на морбили, огнището е в Благоевград Виж още 51 са случаите на морбили , огнището е в Благоевград
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР