В момента не говорим за състав на кабинета, тъй като

...
В момента не говорим за състав на кабинета, тъй като
Коментари Харесай

Дори и те го разбират: ПП не виждат голям шанс за кабинет с втория мандат

В момента не приказваме за състав на кабинета, защото е прекомерно рано. Когато е ясна поддръжката, тогава приказваме за евентуални имена за министри.

Това сподели на брифинг след общо заседание на " Продължаваме промяната " в Пловдив кандидатът за министър председател на партията Николай Денков. Той изясни, че с вчерашната среща в НС е стартирал процесът по сформирането на държавно управление с втория мандат, като от Политическа партия са показали своите визии за главните цели и задания, по които да работи кабинетът, и са дали време на другите партии да решат дали желаят да се включат в процеса и да дадат концепциите си за допълнение на листата.

" Аз постоянно съм се стремял да бъда реалист. Това значи, че вероятността да имаме кабинет с втория мандат не е изключително висока, само че също по този начин значи, че има към момента такава опция, защото въпреки всичко нашето чувство е, че множеството партии не желаят да отидат на избори. Ако желаят да отидат на избори, несъмнено, нищо не може да ги спре ", съобщи Денков. Политическа партия са подготвени да приказват за кабинет с всички, които са подготвени да се включат в процеса. " Аз съм сигурен, че ГЕРБ биха могли да се включат в него. Видяхте, че Българска социалистическа партия имаше някакво предстоящи мнения, свързани с техните политики. Колкото до Движение за права и свободи, ще забележим какъв е техният метод, сега не е доста явен ", добави кандидат-премиерът.

Политическа партия се разраства, признати се нови членове националния съвет на партията и се работи по създаване на локални структури, стана ясно от думите на съпредседателя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.  " Нашата партия ще бъде безусловно подготвена, в огромен напредък за локалните избори ", уточни той. Другият съпредседател на ПП Асен Василев уточни, че новите членове на Народно събрание на политическата групировка са 9, като те са определени измежду 45 номинации. Избрани са регионални и общински координации на партията на доста места, като основна част от подготовката за локалните избори и се чака този развой да завърши през идващия месец. Партията ще работи в съгласуваност с Демократична България и локални обединения, които от Политическа партия не одобряват като забъркани с корупция.

Запитан дали парламентарните или локалните избори са по-важни, Асен Василев беше безапелационен - локалните.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР