В момента наблюдаваме фарс, макар че има и трагични нотки.

...
В момента наблюдаваме фарс, макар че има и трагични нотки.
Коментари Харесай

Проф. Димитров: Тези, които се занимават с натиск срещу нас, да се заемат с по-смислени неща

В момента следим фарс, въпреки че има и трагични нотки. Това съобщи в изявление за Българска национална телевизия проф. Ангел Димитров, ръководител на Смесената българо-македонска комисия.

Според него се измества естествения акцент в диалозите със Скопие. „ Вместо районен съд Македония, която би трябвало да бъда заинтригувана от дейна позиция, внезапно се оказа, че България е тази. Обяснението е, че концепцията е пристигнала извън. Приемането ѝ е малко преждевременно. Състоянието на двустранните връзки допуска другата страна да бъде дейна, с цел да извърши своето предпочитание и цел “, сподели проф. Димитров.

Той е безапелационен, че България не би трябвало да разрешава напън върху себе си. Това за него е неприемливо.

На въпрос България разрешава ли подобен напън, проф. Димитров отговори: „ Абсолютно да. Натиск има и вътре. Нямаше да го кажа. Имаше напън и против мен, вътре, не извън! Никой не си е разрешил пряк напън върху нашата комисия, само че от три дни аз станах обект на напън от една доста сериозна институция в България с обвиняване, че надали не аз предавам националните ползи на страната. Обвиняваме някаква неразбираема за мен групировка в страната. Интересното е, че това се случва в този момент. Формацията е гражданска, само че институцията е държавна. Това е ДАНС “.

Проф. Димитров съобщи, че това не е сигнал, а донос, който е неуместен. „ Те също го схващат, че е неуместен, само че това се задейства преди три дни “, добави той.

„ Обвиниха ни, че ние предаваме ползите на страната. Никой не знае по какъв начин сме ги предали, само че има такова обвиняване “, добави проф. Димитров.

Според него огромният проблем е, че се задейства в този момент преди няколко дни.

Проф. Димитров прикани тези, които се заиграват с напън против него да се занимават с по-смислени неща. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР