В момента на Украйна не са ѝ нужни изтребители F-16,

...
В момента на Украйна не са ѝ нужни изтребители F-16,
Коментари Харесай

Джо Байдън: Към сегашния момент изключвам доставка на F-16 за Украйна

В момента на Украйна не са ѝ нужни изтребители F-16, съобщи американският президент Джо Байдън, без значение от многократните молби на Киев и сътрудниците му от Източна Европа, заяви BBC News.

Последните седмици украински управляващи ускориха публичната акция да получат сходни самолети и вертолети, които са им витално нужни за отбрана на страната от съветските обстрели с ракети и дронове, както и за дейно контранастъпление напролет.

" Самолетите не са нещото, от което има потребност сега Зеленски ", споделя Байдън пред ABC News.

" Вижте, ние му пращаме това, което нашите опитни военни считат, че му е нужно. Нужни са му танкове, артилерия, Противовъздушна отбрана, включително и още " Хаймърс " -и - споделя Байдън.

Това му би трябвало в този момент и ние му го доставяме, с цел да може да армията да напредне тази пролет, лятото и по-натам през есента ".

Малко по-късно водещият още веднъж пита за самолетите.

" Няма причина, която заради която доставката на F-16 сега да е рационално, считат нашите военни. Към настоящия миг го изключвам ", дава отговор Байдън.

По-рано съветникът му по националната сигурност Джейк Съливан удостовери, че въпросът е обсъждан и по време на неочакваната аудиенция на Байдън в Киев при започване на седмицата.

" F-16 не е оръжие за стълкновение в краткосрочна вероятност. Това е тематика за дълготрайната отбрана на Украйна и диалогът сред президентите Байдън и Зеленски се разви в тази посока ", посочи Съливан.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР