В момента на сцената на театър Българска армия се играе

...
В момента на сцената на театър Българска армия се играе
Коментари Харесай

Големият Васил Михайлов на 80 години

В момента на сцената на спектакъл " Българска войска " се играе представлението " Железният светилник ", в което Васил Михайлов пресъздава емблематичния облик на Стоян Глаушев. Театърът избра да означи с този театър 80-ия празник на огромния артист, а измежду феновете му в публиката е президентът Румен Радев, който след представлението ще му връчи " Почетния знак на президента ". Васил Михайлов е артист, който е оставил трайни следи и е станал част от своето време. Някои от най-големите му функции се пазят и в Златния фонд на Българска национална телевизия.

Той е на 43 години, когато славата го трансформира в една от най-големите звезди на България за всички времена. Тогава Васил Михайлов изигра Капитан Петко челник в сериала на Българска национална телевизия. Следват хиляди срещи с публиката и се ражда ореолът на един надарен артист с извънреден темперамент, който устоя всички тествания на годините.
Васил Михайлов: Като кончетата - като им засвирят офанзива и тръгваме! Аз да вземем за пример, обичам да съм доста щастлив, когато си правя работата, тъй като хората не са ми отговорни, че съм саможивец примерно. Аз съм овен бе, аз човек ще наема и отново ще си свърша работата.
Той е ослепителен в работата си, същински, с възприятие за комизъм и необикновен глас, който направи допустимо незабравимото осъществяване на " Руфинка " във кино лентата " Краят на песента ".

Васил Михайлов: И по-късно - Кубрат, и този съм го играл. И Крум - и този съм го играл, и Петко - и този съм го играл, и Стамболов, и Стамболийски, и двама-трима партизански командири, и Георги Димитров, и Дантон, и Ричард Трети и така нататък И по какъв начин мога да нямам самочувствие, че самичък съм си закон.
Играе и " Лодка в гората " с Невена Коканова, което е толкоз съвременно направено, че единствено младостта на актьорите издава по кое време е снимано. Днес се тревожи за сложната смяна, за младите, които напущат България и за осмислянето на националните хрумвания.

Екипът на " По света и у нас " му пожелава дълъг живот и здраве!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР