В момента момчето си е вкъщи, чувства се много по-добре

...
В момента момчето си е вкъщи, чувства се много по-добре
Коментари Харесай

Адвокатът на вербуваното дете: Добре, че са били родителите

В момента момчето си е у дома, усеща се доста по-добре след излизането си от ареста. В непрестанен контакт съм с родителите му. Това е едно нормално българско семейство, в което има три деца и което се занимава с малък бизнес.
Това показа пред bTV Емил Велинов, юрист на 16-годишното момче, възнамерявало да извърши терористичен акт на обществено място в Пловдив и вербувано от Ислямска страна.

,,Родителите му са тези, които алармират на управляващите това, което намират в телефона му, тъй като виждат, че държанието му е променено. Те намират преписка на британски с някакъв човек, който се показва за член на Ислямска страна, след което се подхващат нужните мерки``, уточни Велинов.

Съдебният бранител опроверга информацията, че детето е било подготвено да направи експлозивите.

,,Детето не е обучавано, с него е било кореспондилано единствено онлайн. Просто като всяко дете се интересува от взривни неща и затова е почнало да си прави някакви взривни устройства. А и тези субстанции стоят на тавана повече от месец. Ако е желало да ги употребява, щеше да ги е употребило до момента. Направил ги е, тъй като е бил измамен от индивида, както и от чисто любопитство``, изясни още той.

,,Не е имал желание да убие който и да било, приказвал съм и с психолога и той твърди, че в неговата глава в никакъв случай не е имала такава мисъл. Това е толкоз жалостиво и положително момче. Не може един човек с такова държание да има цел да аргументи на някого нещо. Дори преди време, в един миг от своя живот, то е избавило братчето си``, разкри още юрист Велинов.

,,Наказателният кодекс планува от две до осем години отнемане от независимост. Според мен обаче това би било прекомерно тежко. Да, дано да има наказване, само че да бъде заслужено, тъй като в последна сметка приказваме за едно лекомислие``, акцентира той.

По думите му вярното решение би било детето да остане в фамилната среда, както е сега, тъй като тя му работи позитивно.

,,Нека този случай бъде поука за всички родители да бъдат по-ангажирани с децата си``, приключи юрист Велинов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР