"В момента мимикрираме с този бюджет за спорт", каза Радостин

...
"В момента мимикрираме с този бюджет за спорт", каза Радостин
Коментари Харесай

Радостин Василев: Необходимо е значително увеличение на бюджета за спорт

"В момента мимикрираме с този бюджет за спорт ", сподели Радостин Василев от "Има подобен народ ". От партията считат, че би трябвало да се разиска опцията бюджетът, който сега е малко под 100 млн. лв., да се усили доста посредством пари от данък от цигари и алкохол.
Василев добави, че е значимо да се знае, че за възстановяване на резултатите в професионалния спорт би трябвало време. "Каквито и ограничения да вземем в този момент, би трябвало да сме наясно, че е належащо време. Дали четири или осем години, само че няма по какъв начин да стане бързо. "
Програмата на "Има подобен народ " включва шест стълба: проверка на министерството, държавните сдружения и федерации (пълна инспекция за задоволително дълъг период); законодателна и административна промяна (да се понижи численият състав, който сега е 680 души; промени в кодекса на труда, свързани с договорите на професионалните спортисти, основаване на експертен съвет; увеличение на часовете по физическо образование на 5 часа седмично; финансиране - доста нарастване на бюджета на спорта; инфраструктура (изграждане на нов народен стадион отвън центъра на София, а "Васил Левски " да бъде непокътнат и ремонтиран; инфраструктурна децентрализация в няколко региона); всеобщ спорт; спорт за високи достижения.
"Има подобен народ " предлага младежките действия да преминат в министерството на образованието. Идеята е споделяна и от представителите на Българска социалистическа партия. Въпреки това присъстващите на разискването показват концепциите си за проблемите и нужните усъвършенствания в бранша с младежките политики.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР