В момента лидерът на Украйна е един от най-популярните и

...
В момента лидерът на Украйна е един от най-популярните и
Коментари Харесай

Телеграф: Рейтингът на Зеленски се е вдигнал на 91 %

В момента водачът на Украйна е един от най-популярните и харесвани хора в демократичния свят.

Рейтингът му съгласно изследване измежду украинците е стигнал 91 %, съобщи английския " Телеграф ".

Британският " Телеграф " набелязва петте основни детайла от развиването през вчерашния ден на съветската инвазия в Украйна и съпътстващите я условия. Според изданието на водещо място са появилите се очаквания за деескалация, откакто украинският президент Володимир Зеленски се съгласи на договаряния с представители на нашественика, съобщи Днес.бг.

След това е повратният миг във външната политика на Европейския съюз с решението да достави оръжия на трета страна, т.е. Украйна. " Още едно табу падна ", цитира " Телеграф " думите на Урсула фон дер Лайен, която разгласи това решение.

Трети значим факт е последствието от решението на Запада да отреже достъпа на съветската централна банка до запасите ѝ - опашките пред банкоматите в Русия през вчерашния ден от искащи да теглят рубли в брой.
Вестникът акцентира и смелостта на един украинец от Бердянск, документирана на видео, който с голи ръце и до момента в който пуши цигара реалокира мина от шосе във вътрешността в гората, без да чака сапьорите. Петото значимо събитие от вчерашния ден, съгласно делничното издание на " Телеграф " е първото самопризнание на съветското командване, че в тази така наречен специфична военна интервенция са дадени жертви в жива мощ. Вероятно заради публицистичния си график в обявата не се акцентира разпореждането на президента Владимир Путин съветските сили за стратегическо въздържане да бъдат сложени в " специфичен режим на носене на бойно дежурство ", което провокира остри реакции от страна на НАТО и Съединени американски щати.

" Гардиън " оповестява, че съгласно социологическо изследване през уикенда в Украйна президентът Володимир Зеленски има утвърждението на 91 на 100 от интервюираните две хиляди украински жители. Рейтингът на президентът в този момент е три пъти по-висок по отношение на декември м.г. на въпроса дали украинската войска ще успее да отблъсне нашествениците към 70 на 100 дават отговор позитивно. Разбира се анкетата не обгръща популацията на анексирания Крим и двете сепаратистки " национални републики " в Източна Украйна, отбелязва лондонското издание.

Беларус се готви да прати в Украйна свои бойци като подкрепление на съветските си съдружници, написа през днешния ден " Вашингтон пост ", като се базира на източник от администрацията на Съединени американски щати. Според източника, поискал анонимност, дислоцирането на беларуски бойци може да стартира още през днешния ден. " Вече е доста ясно, че Минск е продължение на Кремъл ", споделя той. Такова развиване евентуално ще осуети оповестените договаряния на сред Киев и Москва на беларуско-украинската граница, разяснява вестникът.

В друга обява вашингтонският ежедневник акцентира, че с привеждането в подготвеност на нуклеарния боеприпас на Русия рецесията навлиза в още по-критична фаза. Заради осакатяващите стопански наказания се усилват възможностите съветският водач да осъзнае, че оцеляването на Русия и неговото персонално оцеляване са изложени на риск.

В заглавието на публицистична публикация " Ню Йорк пост " установи, че нуклеарната опасност от Путин са " още празни приказки на главореза ". Според изданието никоя не би трябвало да възприема заповедта му да сложи в нараснал режим на подготвеност съветските нуклеарни сили като нещо друго от поредна неуместна психическа операция, откакто той седмици наред споделяше, че няма да атакува.

Според вестника в този момент Путин открива, че " орехът е по-костелив от предстоящото ". Той е сюрпризиран от героичния украински народ, света като цяло и от своя народ. Така че той се пробва да смени тематиката с внушението: в случай че те не се преклонят пред моите войски, ще им припомня, че имам атомни бомби и това ще накара декадентите западняци да се обезпокоят какво ще изгубят, като ми основават проблеми. Същото важи и като предизвестие към Швеция и Финландия да не проявят интерес към влизане в НАТО. Изобщо Путин се надява, че страхът ще донесе успеха макар храбростта на Украйна и възмущението на цивилизования свят.

" Ню Йорк пост " цитира мнението на някогашния консултант по националната сигурност към Белия дом Хърбърт Р. Макмастър по отношение на алтернативата на Путин: " Той знае, че Русия, съветските военни не наподобяват доста добре сега. Той не наподобява доста всесилен. И това ще заплаши неговата дарба да резервира властта ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР