В момента Комисията за вътрешна сигурност на Сената на САЩ

...
В момента Комисията за вътрешна сигурност на Сената на САЩ
Коментари Харесай

Нелегални плащания на Пеевски ще разследва Сенатът на САЩ

" В момента Комисията за вътрешна сигурност на Сената на Съединени американски щати проверява опита на Пеевски да прикрие противозаконни заплащания от медиатори, с цел да наеме американски лобисти, които да се опитат да подобрят репутацията му. Комисията проверява и вероятните нарушавания на лобистката компания на Закона за регистрация на задграничните сътрудници. "
Това се показва в и подаден от името на Атанас, Пламен и Христина Бобокови в Държавния департамент на Щатите.
Наред с това в документа се прави обширен преглед на ръководството на Бойко Борисов, протичащо в тясна връзка с основния прокурор Иван Гешев и в синхрон с бизнес ползите на Делян Пеевски. Споменават се и нестихващите митинги против това ръководство, като се акцентира ролята на проправителствените медии, които сипят обвинявания против предприемачи, че провеждат тези митинги.
" За да оцелеят и процъфтяват, корумпираните посткомунистически режими като този на премиера Бойко Борисов би трябвало да управляват освен държавното управление, само че и правосъдната власт, медиите, само че също по този начин и други властови лостове. Заедно с Иван Гешев и Делян Пеевски те образуват незаконен триумвират, който управлява огромна част от българското общество ", разяснява пред " Капитал " Маршъл Харис, ръководещ съучастник в Alexandria Group International.
 За три години - милиони повече по сметките на депутатите, най-добре е Пеевски За три години - милиони повече по сметките на депутатите, най-добре е Пеевски
Колко са забогатели депутатите в интервал от 3 години - сред 2017 и 2019 година? Оказва се, че с много - съгласно резюме на организация...
Той назовава Пеевски " главен олигарх на Борисов ", който няма морални или етични терзания и не признава границите на закона. Неговите пипала се простират до всяко кътче на България, само че и освен. Очаквано противозаконната му активност би привлякла вниманието на американските служби за битка с опиатите и тези за финансов надзор. Нормално е и той е да се опита на вятъра да усъвършенства репутацията си в Съединени американски щати, а тя е на мафиотски дон и интернационален нарушител ", споделя още Харис.
В своя годишен отчет за 2018 година „ Репортери без граници “ упрекна Пеевски в корупция, се напомня в текста.
В пространна част от документа, направен от Alexandria Group International, се разказва развиването на Атанас и Пламен Бобокови. Посочва се, че бизнесът им е стартирал от базисно равнище и се е развил с помощта на основаването на качествени артикули и предлагането им на вътрешен и външен пазар. Цитира се изявление на Красимир Каракачанов, че Бобокови са „ предприемчиви, работливи хора “.
" Нито те, нито техните прародители са били членове на никоя политическа партия; нито са употребявали политици или политическа система, с цел да развиват бизнеса си или финансовите си ползи ", написа още в документа. Припомня се, че Пламен Бобоков е почетен консул на Украйна в България.
Посочва се още, че австрийската компания Wolf Theiss, която е профилирана в проверяващи одити и има богат опит в България, ще изготви обстоен отчет за предприятията на Бобоков.
 Le Monde: Делян Пеевски е най-могъщият и ненавиждан олигарх в България Le Monde: Делян Пеевски е най-могъщият и ненавиждан олигарх в България
Въпреки че размерите му не разрешават Делян Пеевски да мине неусетно, никой не знае къде тъкмо се намира. Името му се чува по улици...
В документа е представен и проф. Евгений Дайнов, съгласно който след 30-годишно спиране България още веднъж има в действителност политически пандизчии и измежду тях са Атанас и Пламен Бобокови.
Детайлно е разказан карцерът на двамата, както и обвиняванията към тях. Специално внимание е отделено и на контактите им с президента Румен Радев: " Макар че Бобокови са официално аполитични и не принадлежат към никоя политическа партия, като огромни предприемачи те в действителност имат контакт и положителни връзки с президента. Главният прокурор се пробва да изкриви това взаимоотношение, което е всекидневно за естествените общества, като упреква братята в „ разпространяване на въздействие “.
Изброени са и бизнес партньорствата на Бобокови, в това число разширението на бизнеса им към Съединени американски щати и Африка. " Бобокови са еднолични притежатели на Prista Oil Company, която има лицензиран брандов контракт на производителя с Chevron за произвеждане на смазочни материали, продавани под името Texaco. Три плана са свързани с построяването и употребата на рафинерии в Мериленд, Тексас и Небраска - инвестиция на обща стойност 70 млн. $.
В умозаключение се показва, че " откогато Маршал Харис и неговата компания, Alexandria Group International (AGI), започнаха да съставляват братята Бобокови, към тях се обърнаха жертви на три спомагателни каузи за залавяне на закононарушения. В допълнение към въпроса с Бобоков, професор Дайнов цитира осем спомагателни примерни случая. От името на всички тези жертви Бобокови, Харис и неговите сътрудници от AGI ви приканват да се присъедините към тях в поддръжка на освобождението на Атанас Бобоков от задържането, привеждане на причинителите на тези закононарушения под съд, подкрепяйки напъните на българския народ за пречистване на управлението на страната от нейната незаконна класа и възобновяване на страната по законния й път към демократично ръководство и гражданско общество, в което нейните жители се употребяват с цялостни политически права и цивилен свободи.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР