В момента климатичните условия - сутрин ниски температури, а през

...
В момента климатичните условия - сутрин ниски температури, а през
Коментари Харесай

Д-р Вълков: Единствената профилактика срещу вирусите е ваксинацията, лимонът няма да ви опази от нищо

В момента климатичните условия - заран ниски температури, а денем високи, основават условия за разпространяване на огромно многообразие от инфекции. 

Това разяснява пред Нова тв доктор Трифон Вълков. 

Аз персонално нямам доверие, че като одобряваме избрани плодове и зеленчуци, можем да се предпазим от инфекции. Единственият метод за предварителна защита е имунизацията. Само имунизацията е потвърдена като благонадежден способ за предотвратяване, уточни той.

Ако приказваме за грипа - в никакъв случай не е късно човек да си сложи противогрипна ваксина. Никога не е късно да се ваксинирате и против ковид. Медицината към момента не разполага с такива способи, че да предскаже кой човек по какъв метод би развил обещано заболяване, изясни той.

Настинката е национално разбиране. Но тя се провокира като признак от комплес от причинители. Познаваме стотици патогенни за индивида вируси. Разликата сред тях е механизма на предаване. Една огромна част от тях имат най-елегантния механизъм на предаване - въздушно-капковия път. Всеки път, когато сме в контакт с други хора, ние сме изложени на риск от болест. Настинката е първия признак, когато даден патоген е към този момент попаднал в нашия организъм и той отключва реакция към него, разяснява той.

Когато приказваме за патогени като грипа да вземем за пример, някой да приказва, че с някакви сокове от лимони може да профилактира болестта, е игра с огъня. Не може да разчитате на лимоните. Единствено на ваксина може да се разчита, уточни той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР