В момента китайско-руското всеобхватно стратегическо партньорство е на най-високото ниво

...
В момента китайско-руското всеобхватно стратегическо партньорство е на най-високото ниво
Коментари Харесай

Китайско-руското стратегическо партньорство е важно за глобалната многополюсност и демократизацията на международните отношения

В момента китайско-руското всеобхватно стратегическо партньорство е на най-високото равнище в своята история. Съвместното изказване на държавните водачи Си Дзинпин и Владимир Путин след срещата им в Москва, за задълбочаване на това партньорство демонстрира, че двете страни споделят сходни визии за международното развиване и по голям брой горещи проблеми.

И Пекин и Москва са за разговор, а не борба при разрешаване на междудържавни разногласия, както и срещу потреблението на концепциите за народна власт и независимост като инструмент за оказване на политически напън върху други страни, и за създаване на нов вид интернационалните връзки. 

Като страни-членки на Съвета за сигурност Китай и Русия се стремят към основаване на многополюсен свят, демократизация на интернационалните връзки и съставляват съществена мощ за поддържането на световния мир и непоклатимост.



По въпроса за Украйна в взаимното изказване на Си Дзинпин и Путин се споделя, че разговорът е най-правилния път за разрешаване на проблемите. Русия за следващ път афишира подготвеност за по-скорошен старт на мирни договаряния, приветства позитивната роля на Пекин за разрешаване на рецесията посредством дипломатически пътища и утвърждава неговата градивна позиция, залегнала в оповестената през февруари китайска идея за мир. Това демонстрира, че обективната и обективна позиция на Китай за поощряване на мирни договаряния получава поддръжка. 

Русия се нуждае от постоянен и проспериращ Китай, а Китай се нуждае от могъща и сполучлива Русия. Отношенията сред двете страни укрепват от ден на ден с времето и ще не престават да се задълбочават. В изискванията на днешния неустойчив свят съдействието сред Москва и Пекин ще даде подтик за неговата многополюсност, за демократизация на интернационалните връзки и ще обезпечи повече гаранции за световната сигурност и развиване.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР