В момента изкуственият интелект е около едно 5-годишно дете, на

...
В момента изкуственият интелект е около едно 5-годишно дете, на
Коментари Харесай

Изкуственият интелект - 5 годишно дете, на което са налели много информация

В момента изкуственият разсъдък е към едно 5-годишно дете, на което се налели в главата ужасно доста информация. Такова съпоставяне направи финансовият министър Асен Василев, който взе присъединяване на форума Digital Trends 2023.

Неговият първи конфликт с изкуствения разсъдък бил преди да стане политик, като се занимавал с ценообразуване на самолетни билети. Истинско и действително образование няма, а изкуственият разсъдък прави реплика на това, което му е заложено параметри, сподели Василев. За да може 5-годишното дете, на което са налели ужасно доста информация, с цел да стане 10-годишно, би трябвало да има детайл на дестилация, уточни той.

Василев добави още, че изкуственият разсъдък към момента не може да твори. Една огромна част от това, което знаем за човешкия мозък е, че основава нови връзки и твори, се случва около съня - когато тялото се обездвижва и мозъкът прави връзки, които не са инцидентни. Изкуственият разсъдък няма по какъв начин да твори, до момента в който кара кола, а в лаборатория, с цел да могат да се вършат открития със самия изкуствен интелект. Това развиване ще се види в идващите 10-15 години, чака Асен Василев.

Според него същинският въпрос е по какъв начин изкуственият разсъдък ще трансформира живота и стопанската система.

Асен Василев уточни, че пред България стоят две значими задания - да се вдигне равнището на физически капитал в стопанската система, с цел да може трудът, който дават хората, да стане по-скъп и смяна на системата на образованието. Училищата ни не са готови в международен мащаб да приготвят хора, които да творят, счита финансовият министър. Цялото учебно заведение е направено за хора и да приготвя фрагменти за средата на 19 век - хора със междинни умения и да приготви хора, които да могат да устоят 8 часа в една стая, отсече Василев.

Той съобщи, че изкуственият разсъдък няма да отнеме работа, която изисква човешки контакти и творчество. Изкуственият разсъдък обаче можел да отнеме повторяемата се работа и там, където няма творчество.

Новият кмет на София Васил Терзиев съобщи, че поема отговорно новата си роля, тъй като му дава благоприятни условия да има институционална основа да извърши задачите си като столичен кмет. Един град - това са хората, техните фантазии и опция да осъществят фантазиите си. Цялата инфраструктура е значима, само че и съпътстваща по тази причина какви хора би трябвало да бъдем. Това, с което Терзиев се ангажира е неговите дела да не престават - да бъдат създавани общности, мощни и интегрирани с външния свят, с цел да може дружно да се борят с провокациите за бъдещето.

Според него би трябвало да се мисли по какъв начин дълготрайно да се притеглят вложители в България и по какъв начин те да бъдат арестувани да продължат да влагат у нас. София като дестинация за бизнес, София и дигитализацията на общината, улесненията за бизнеса, връзките с жителите и по какъв начин те да бъдат в помощ за разрешаването на проблемите са измежду целите, които си слага Васил Терзиев като кмет на София.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР