В момента изглежда, че вотът на недоверие няма да мине

...
В момента изглежда, че вотът на недоверие няма да мине
Коментари Харесай

Нинова: Ако кабинетът оцелее, започваме събиране на подписи за вот на недоверие за национална сигурност и отбрана

В момента наподобява, че вотът на съмнение няма да мине на следващия ден, Движение за права и свободи и ГЕРБ ще поддържат държавното управление, макар рецензиите, които му насочат. Ако това се случи и държавното управление оцелее, започваме незабавно събиране на подписи за избор на съмнение за национална сигурност и защита, и го внасяме още идната седмица. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след съвещанието на изключителния Председателски съвет в Народното събрание.
" За нас има най-малко два риска от обстановката в Израел - може би ни чака гигантска мигрантска вълна, за която не сме готови. Могат да поникнат радикални детайли и да станем поле на други рискове. Вторият проблем е продоволствена рецесия. Повишават се цените на петрола, може да се пресечен пътищата на доставките поради инфлацията, може да има дефицит на храни ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия.
По думите ѝ би трябвало да се направи обзор на държавния запас на храните. " Може би в новия бюджет би трябвало да се плануват средства за новата изключителна обстановка.  Президентът наруши закона, като не свика КСНС, както е разказано в закона и го изисква Конституцията. Това, което направи, беше някаква квазисреща без парламентарно показаните партии, тъй като той не ги харесва. И ние доста неща не харесваме, само че идваме на работа и изпълняваме закона. Вероятно, с цел да му отговори, ръководещото болшинство свика също толкоз анормален формат. Какво е това, в което се събрахме през днешния ден? ", попита риторично тя.
Според нея и двете страни - президент и ръководещи, унищожават последните останки от държавността. " Не мислят за националния интерес, няма нито едно свястно решение. Те си мерят силите - кой да открадне повече пари повече от ПВУ и кой да овладее Службите, само че не и да се съберат институциите и да се създаде национално отговорно решение. КСНС е органът, който в рецесия с две войни би трябвало да ни събере, и да излезем с единно решение. Тагарев обезкостява защитата, а Радев желае да се купува още оръжие ", съобщи Нинова. 
Народоосвободителна въстаническа армия ТВ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР