В момента Иван Гешев се държи сякаш току що е

...
В момента Иван Гешев се държи сякаш току що е
Коментари Харесай

Ти знаеш ли кой съм аз, бе! - гневи се Гешев, а хората се смеят. Къде са му доказателствата?

В момента Иван Гешев се държи като че ли одеве е нагазил в пубертета и е сърдит на приятели, които са му изяли десерта. Опитва се да е мъжага, да се опасяват от него, а девойките да му се хвърлят на врата - не му се получава обаче. Полива ни като мушката с лирика и цитати от класици, като че ли попълня лексикона на Сийка.... От нас чака да плеснем с ръце и да му се възхитим.

 

Ще остане отчаян. Ако толкоз желае да ни впечатли, най-малко да се сбие като хората.

 

Поради национални и генотипни особености обаче той припомня героите в „ Колекцията от долнопробни обстоятелства “ на Булгаков, които хем са недодялани и груби, хем си падат по стихчета като това на Саша Чорни:

 

Спи, момченце мое благо,

Спи, а след това виж –

Майка ти отпътува за Париж…                  

 

Гешев обаче избра не Париж, а Брюксел, където да разкрие каквото има за откриване по „ Барселонагейт “ и Борисов. Само допреди двайсетина дни нямаше нищо за откриване, само че към този момент има - доста.

 

В понеделник сутринта в постройката на Висш съдебен съвет основният прокурор се озъби с поредна тирада, по какъв начин някои се пробват да овладеят правосъдната система. " Надявам се, че това не е таймингът и графикът на Делян Пеевски и Бойко Борисов ", изрецитира той.

По думите му, било изцяло видно за всички елементарни жители, че става въпрос за преодоляване на правосъдната власт. Всъщност явно е, че той до момента прпавеше тъкмо това - опитваше да овладее правосъдната система. Дали по заповед на Щуката или му е харесвало, е все едно – резултатът е пагубен.

 

Гешев за първи път загатва Пеевски на глас, както към този момент бе направил във връзка с Борисов. Прозвуча като: Ти знаеш ли кой съм! 

 

Да, знаем. А Пеевски знае несъмнено доста повече.

 

Нещата са трагични, би споделил всеки угрижен за протичащото се в страната българин. Гешев се е взел насериозно, влюбил се е в себе си и се изживява като Леонид против „ сганта на Ксеркса “ при Термопилите. Явна патология на държанието.

 

Гешев има вяра, че има непокътнато място в историята – в случай че не в международната, най-малко в нашата и европейската. Наистина има вяра. И това е проблем освен негов. Не е първият, само че такива като него взеха да ни идват допълнително.

 

Той обаче пропуща най-важното: Когато започнеш да се заканваш на хора като Борисов и Пеевски, е наложително да разполагаш с обстоятелства и доказателства. Такива до момента не сме чули и видяли.

 

Емил Азар
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР