В момента искаме да влезем в една Еврозона, която е

...
В момента искаме да влезем в една Еврозона, която е
Коментари Харесай

И след влизането в чакалнята за еврото са възможни фалити на банки, смята Петър Чобанов

„ В момента желаеме да влезем в една Еврозона, която е раздирана от спорове и самият еврокомисар за икономическите въпроси Паоло Джентилони споделя, че е застрашена от разпад “. Това обясни в ефира на bTV някогашният финансов министър Петър Чобанов.

По думите му банковият съюз също крие своите опасности. „ Там ще имаме едно преформатиране на банковия пазар в Европа, евентуално и в България. Кредитният рейтинг на страната може да бъде нараснал, само че икономическата обстановка непрестанно се утежнява и ще забележим до какъв брой позитиви ще бъдат извлечени “, предвижда той. 

Според него банкрути на банки са вероятни, както и затварянето на банки. И уточни, че има такъв образец с банка в Малта от последните седмици, в това число и с български акционер. 

„ Има опасности, само че те би трябвало да се ръководят по метод, който да обезпечи влизането ни в самата Еврозона. Колкото по-малко стоим в така наречен чакалня, която е рисков механизъм, толкоз по-добре – минималният период е две години. Рисковете пред икономическото ни развиване остават, в случай че не предприемем промени, които да са ориентирани както към привличане на вложения, по този начин и към обезпечаване на обективна бизнес среда “, напомни Петър Чобанов.

Той разяснява и митингите от последните дни, които му напомняли за тези през февруари 2013 година, тъй като се популяризират по цялата страна. Тази сила продължава да се разраства, чакам да се уголемяват и като територия и като брой хора, които вземат участие в тях, предвижда Чобанов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР