В момента инвеститорите и експертите по криптовалути определно са развълнувани

...
В момента инвеститорите и експертите по криптовалути определно са развълнувани
Коментари Харесай

Сериозно нагоре: Биткойн достигна най-високата си стойност от 2021 година

В момента вложителите и специалистите по криптовалути определно са разчувствани от повишаването на Биткойн, който при започване на тази седмица надхвърли $50 000. Нещо повече, цената му в един миг доближи най-високото си равнище от над две години насам. Всъщност, цената на водещата криптовалута се увеличи с 4% до $50 168,36, по данни на Coin Metrics. По-рано денем на 12 фивруари обаче тя доближи до $50 334,00 - най-високото й равнище от декември 2021 година, оповестяват международните медии.

" Достигането на $50 000 е значим крайъгълен камък за Биткойн, откакто стартирането на спот ETF-и през януари тази година освен не съумя да провокира придвижване над това основно психическо равнище, само че и докара до разпродажби и надълбоко вглеждане в душата на тези нови артикули ", разяснява пред CNBC българинът Антони Тренчев - съосновател на компанията Nexo.

Миналата седмица беше най-хубавата за криптовалута №1 от 8 декември насам, откакто в нейните рамки цената ѝ скочи с 10,76%. Положителните настроения се завърнаха в света на криптовалутите, откакто огромните изходящи потоци от ETF Grayscale Bitcoin потиснаха настроенията през последния месец. Тези изходящи потоци освен понижават, само че и се усилват входящите.
 Крейг Райт ли е основателят на биткойн Сатоши Накамото
Спекулант или не: Това ли е основателят на биткойн?

Лондонски съд ще се произнесе

Ще продължи ли Биткойн да нараства?

Определено криптовалутата е подготвена за напредък. Инвеститорите считат за сериозна границата от почти $48 600 и в случай че Биткойн успее да се задържи над това равнище, може да се отвори вратата за постигане на нови върхове над $50 000, разясняват крипто специалисти.

Според огромна част от тях токенът ще ускорява позициите си, макар че съгласно някои вложението към този момент е рисковано. Биткойн постоянно остава доста неустойчив инструмент и, несъмнено, е доста рисково да го купувате в този момент, макар обстоятелството, че ETF фондовете купуват този актив много интензивно, разясняват специалисти пред Bloomberg.

Това е първата причина, която се вижда на пазара сега. Втората причина е упованието за понижаване на половина, когато " миньорите " ще стартират да получават половината комисионна за работата си. Сега би трябвало да се признае, че Биткойн става все по-централизиран, т.е. мощни дълготрайни вложители стартират да го купуват, само че волатилността крие и опцията за операция.
 Невиждано от години: Миньорите на Биткойн, които все по-често продават своите токени
Невиждано от години: Миньорите на Биткойн, които все по-често продават своите токени

Нуждата от " пари в брой " явно расте
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР