В момента имаме само 26% свободни COVID легла за София.

...
В момента имаме само 26% свободни COVID легла за София.
Коментари Харесай

Смъртността сред ваксинираните с COVID в България е 0,05% |

В момента имаме единствено 26% свободни Коронавирус кревати за София. Откакто се създават ваксини от всички болни в столицата едвам 13 ваксинирани са влезнали в болница. Това разгласи в утринния блок на Нова телевизия доктор Гергана Николова, член на БЛС.

Смъртността измежду имунизираните от ковид е 0,05%. Това е задоволително показателно, че имунизацията работи.

По думите й би трябвало най-малко да съблюдаваме обикновени ограничения.

„ Дистанция и маска, която да покрива носа и устата, а не да виси като пиратска обеца или като вратовръзка ”, посочи лекарят.

Тя описа и за следващ случай на неспазване на ограниченията.

„ Вчера позитивен пациент е отишъл на екскурзия с 25 пенсионери. Не се чувствал добре, само че все пак се е качил на рейса. Все още не е ясно какъв брой от хората са се заразили. Задавам си въпроса кой позволи 25 души да отидат на екскурзия? ”, сподели още Николова.

И добави, че различен доста сериозен проблем у нас са неработещите Коронавирус зони.

„ Няма задоволително експерти. Изпращаме пациентите в тези зони и там има единствено лаборант, който им прави тест. Няма кой да изпише безвъзмездна терапия, както беше дадено ”, разяснява общопрактикуващият доктор.

Според учителя Петър Велков скритата заболеваемост е в действителност фрапантна.

„ Все повече хора си купуват проби от аптеката и не влизат в системата. Имаме тотално неспазване на ограниченията и невисок имунизационен развой. Това е притеснително. Няма по какъв начин да се оправим с вируса поединично. Покрай сухото ще стартира да гори и мокрото. Имам познати лекари, които изнесоха пандемията на гърба си. Те са отвратени от това, което се случва. Всекидневно умират сред 50 и 100 души. Започваме с лека ръка да затриваме популацията. През уикенда починаха две деца на 7 и 9 години от ковид ”, сподели още той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР