В момента има много странна, инцидентна анти-ГЕРБ коалиция, която е

...
В момента има много странна, инцидентна анти-ГЕРБ коалиция, която е
Коментари Харесай

Проф. Близнашки: Въпрос на време е анти-ГЕРБ коалицията да се разпадне

" В момента има доста странна, инцидентна анти-ГЕРБ коалиция, която е въпрос на време да се разпадне, зад партиите в нея стоят олигарси ". Това съобщи проф. Георги Близнашки, специалист по конституционно право и някогашен длъжностен министър председател NOVA NEWS.

" Бойко Борисов е настоящ министър-председател в оставка до момента в който не бъде определено новото държавно управление. Той би трябвало да се яви в Народно заседание, да си носи кръста към Голгота до края ", разяснява той.

По думите не е належащо никакво гласоподаване на оставка на държавното управление, тъй като по този начин или другояче Министерският съвет е в оставка. Това решение професорът дефинира като изцяло безсмислено, удар във въздуха, който не приключва правата на държавното управление.

По думите му най-важното е, че не се е позволило реализиране на оня план, с който е тръгнал митингът – оставка на държавното управление, Народно събрание и основния прокурор, тъй като това е бил опит за държавен прелом за цялата власт да се концентрира в ръцете на един човек.

Близнашки: Предложението за промени в Конституцията е мощен политически ход

Според него най-важното е, че не е се позволило реализиране на оня план, с който е тръгнал митинга – оставка на държавното управление, Народно събрание и основния прокурор, тъй като това е бил опит за държавен прелом за цялата власт да се концентрира в ръцете на един човек.

" Христо Иванов не е работил нищо съществено, шансът да се провали е голям. Слави Трифонов е ужасѐн от мисълта да поеме ръководството. Не е като да раздаваш безапелационни оценки на ръководещи по малкия екран ", счита проф. Близнашки.

Бел.ред.
Партията на Слави Трифонов - " ИТН " - още от първия ден на новоизбрания парламент за главното си заричане - мажоритарни избори в два тура.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР