В момента група депутати от ИТН дават брифинг, на който

...
В момента група депутати от ИТН дават брифинг, на който
Коментари Харесай

НА ЖИВО Радостин Василев и отцепниците: Мафията завладя ИТН, Слави е лъжец и се крие

В момента група депутати от Има Такъв Народ дават брифинг, на който изясняват за какво напущат партията. Начело е Радостин Василев , който разгласи, че партията на Слави Трифонов е превзета от мафията, а моралът на водача е излъган и той е измамник, който се крие.



Освен министъра на спорта - Радостин Василев , още петима народни представители са на конференцията. Сред тях са Иво Атанасов, Георги Георгиев, Николай Радулов, Деян Петков, Светлин Стоянов.

Има Такъв Народ е бизнес план на няколко индивида към Слави, те изпаднаха в нервност, когато съдружните сътрудници не пожелаха да им дадат едни милиарди, с цел да ги откраднат. Слави не е жаден за власт, той е просто един предприемач. Аз съм задоволително честен, с цел да си подам оставката и да не ме интересува дали съм министър. Започнах чегъртане на мафията в спорта, а по тази причина, че подпуках един ресторант в състезателен парцел на приятеля на Бойко - Сталийски Тошко Йорданов пристигна в кабинета ми и сподели: Дългия ме прати, пич, сподели, да ти кажа да не закачах Сталийски.

" Тази партия се самоизчегърта, а последните му дейности водят до това, че се чегърта и страната. " България ми е по-важна от ползите на група лица които най-вероятно владеят нашия водач. Не мога повече да поддържам дейностите на водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов и смъквам доверие от него. Слави не се интересува от никой народен представител, множеството хора въобще не са го виждали, той си гледа бизнеса. Той непрекъснато лъже, за последно го видях ден, след ато станах министър, а той ми сподели, че не е желал това министерство, само че по този начин му се било паднало - страховит метод да мотивираш един министър, нали... ", иронично запита Василев.

Отцепниците напущат освен групата в Народното събрание, само че и партията.

" Ще напусна Има Такъв Народ с голяма горест. Аз съм един учредителите. В последните 2 години вложих цялата си воля, мощ, познания, умения и средства, с цел да построявам структурите на тази партия, с цел да увещавам хората в идеалите на партията, с цел да се съблюдава това, за което гласоподаваха над 2 млн. българи на референдума и над 500 хиляди души през месец юли ", съобщи той.

Той представи проф.Николай Радулов, че измежду напускащите партията и ПГ на " ИТН ", както и адвокат Иво Атанасов - " индивидът, който направи по този начин, че Видин да отхвърли мафията за първи път ". Сред напускащите също е и инженер Георги Георгиев, който е отговарял за програмата за районно развиване и, по думите на Василев, " е в разковничето на протичащото се в страната ".

" Явно разбиранията на мен и на Трифонов са разнообразни, тъй като до момента в който градях структурите и обикалях самичък, с цел да споделям, че това е идея, моят морал не ми дава някак си да погледна тези хора от тази партия. Докато 2021 отдръпването ни беше целесъобразно, аз бях очевидец на невижданото саботиране през юли. Застанах с лицето си в опит за корупция към мен с ясното схващане, че се изправям против мафията ", уточни той.

И добави: " Аз подлъгах ужасно доста хора, ангажирах хора да ми оказват помощ, напуснаха компании на запад, с цел да оказвам помощ, съвсем си унищожих адвокатската процедура. Адски съм отчаян от всичко, което се случва ".

Има Такъв Народ е бизнеспроект, а не политически подобен, разкри Радостин Василев. Той разкри, че с тръгналите си депутати са подготвени да се подложат на детектор на лъжата, че не са получавали и стотинка, с цел да се откажат от Трифонов. Причината за отцепването на обединението не е Македония, а невъзможността да се получат едни пари. Сигурен съм, че Слави не е жаден за власт, той е предприемач.

" Слави Трифонов в никакъв случай не се е интересувал от мнението на гласоподавателите, от своите депутати – той не ги познава. Не е пристигнал 2 години в офиса в Плевен, родният му град. Оправдавах всичко това със затрудненото му здравословно положение и особения му темперамент ", уточни той.

Той съобщи, че не е бил издирван от никого и никой не го е притискал от Има Такъв Народ през миналите месеци. " Защото те знаят, че аз съм категорично вманиачен ”, добави Радостин Василев.

" Аз повече от тази конструкция не мога да бъда не за друго, а единствено поради държанието на водача и на доближен кръг от хора. С депутати те от Има Такъв Народ сме в доста положителни връзки. С доста малко изключения те са свестни хора. Знаят, че аз споделям истината. Аз не преставам да бъда себе си, не съм заречен поддръжка, не съм платен от никого ", уточни той.

" Трифонов е 20 години другар с Орлин Алексиев и не знае за неговите ползи в Министерство на регионалното развитие? ", запита още министърът на спорта в оставка.

Очаквайте детайлности!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР