В момента грипът е по-вероятно да ви вкара в болница,

...
В момента грипът е по-вероятно да ви вкара в болница,
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев: По-вероятно е грипът да ви вкара в болница, отколкото COVID

В момента грипът е по-вероятно да ви вкара в болница, защото в последната година всички сме били в контакт с ковид. Това съобщи епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев пред Нова тв.

Грипът ще обхване цялата страна, само че това ще стане малко по-бавно от това, което мислят сътрудниците, дано не сътворяваме суматоха, предвижда професорът. Пълни са леглата за деца и в болничното заведение във Враца. 

В момента най-вече - над 340, са случаите в област Габрово. Над 200 са случаите в Шумен, Пазарджик, Ямбол. В Бургас е 192. Но данните се проучват по отношение на гъстотата на популацията, какъв брой се обръщат към лекари, какъв брой лечебни заведения има, изясни проф. Кантарджиев.

От респираторните сезонни инфекции 3 са най-опасните сега.

Ще имаме гладко повишаване на случаите - към този момент в София е такова, и в средата на февруари ще е пикът. Засега няма потребност в София да се взимат ограничения, свързани с почивка, изясни професорът. И посъветва да се носят маски в градския превоз, лечебни заведения и аптеки.

Опитът ни отпреди ковид бе подобен, че всеки регионален щаб по личните си данни взима такива решения. Сега когато за най-кратко време има най-вече заболели, е добре да се вземат ограничения, хубаво е, че за област Бургас, че бе оповестена грипна почивка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР