В момента голяма част от горите в страната се управляват

...
В момента голяма част от горите в страната се управляват
Коментари Харесай

Александър Дунчев: Водят се проверки, за да се отстранят корумпираните директори на горски стопанства

" В момента огромна част от горите в страната се ръководят от хора, които въобще нямат нужното обучение за това. ". Подобно отвращение изрази пред bTV шефът на Изпълнителната организация по горите Александър Дунчев.

" Проф. Бозуков, сегашният министър на земеделието и горите, застана твърдо зад нас и ни даде цялостен тил, с цел да няма повече напън върху Агенцията по горите. Така че сега се правят инспекции, които водят до отстраняването на корумпирани шефове на стопанства ", изрази очаквания за промяна в бранша, сподели Дунчев, който е и екоактивист.

" Направихме инспекция в ловните стопанства, при която се натъкнахме на извънредно скандални неща. Например, в ръководството на ловно стопанство " Искър " е позволена външна частна страна, която си строи хотели, хамбари и всевъзможни постройки. Прави каквото си желае, като тези здания са издигнати без каквато и да е документи. Сега новият шеф на стопанството спря строителството на всички тези градежи ", обясни Дунчев.

По думите му към този момент вдигнатите постройки най-вероятно ще бъдат съборени, щом не разполагат с позволение за градеж.

Александър Дунчев заяви още, че ще бъде основан Надзорен съвет към Агенцията по горите, както и да се предложат законодателни промени, с което да се подсигурява, че изборът на шефове в горските стопанства ще става с конкурс.

Очаква се в най-скоро време да проработи и приложение за жителите, в което всеки ще може да изпраща сигнали до Агенцията по горите, когато стане очевидец на някакво нарушаване или има информация за корупция.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР