В момента ГЕРБ се опитват да се представят като диалогичните,

...
В момента ГЕРБ се опитват да се представят като диалогичните,
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Президентът да спре да се заиграва с партийни проекти

" В момента ГЕРБ се пробват да се показват като диалогичните, виновните, поемащи национална отговорност да извадят страната в сложен миг. Танцът не е танго, само че наподобява на валс ".

Това разяснява политологът Любомир Стефанов по БНР по отношение на днешната лидерска среща, която свика Българска социалистическа партия в границите на третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

" Бойко Борисов има да си връща на Корнелия Нинова за една нейна закачка, че тя го чакала да се срещнат двамата като мъже. В момента той е уцелил подобаващата преживелица да й подсети за жеста ", разяснява той.

Запитан дали това е допустима нова коалиция, политолоът отговори, че няма невъзможни неща, само че:

" В поликата би трябвало когато се приказват послания, когато се приказва човешки, по понятен метод политически тематиките, да бъде допустимо да се образува коалиция. Точно тази съгласно мен е с наклонност за случване нула ".

" Костадин Костадинов ще направи последно залагане против банката да види какъв брой е таванът на неговата партия ", означи Стефанов и добави: " Електоралният таван на " Възраждане " може да се качи напълно малко, само че той е ударен ".

Ако до този миг беше обяснимо за какво с никой нищо, то в един миг би трябвало да започнеш да показваш на своите симпатизанти, че правиш нещо, разяснява още политологът.

" Позитивите на президента започнаха да му излизат през носа. Все повече неодобрението се усилва. Вече няма политик, който да има положителен баланс сред утвърждение и отрицание. Президентът съгласно мен към този момент върви оттатък диненанта кора, по доста тънкия борд на бръснача, тъй като и на неговите симпатизанти им стана ясно каква игра играе той. Тя, за жалост, не в полза на българската народна власт и стабилността на страната ", акцентира Стефанов.

Според него връчването на третия мандат на Българска социалистическа партия е посочило, че президентът не желае да се образува държавно управление. Той изрече мнение, че президентът е направил това, тъй като е усетил, че неговите съперници в лицето на Политическа партия, ГЕРБ и Демократична България са подготвени да влязат в съдружно съглашение.

По думите му президентът би трябвало да спре да се заиграва с политически партийни планове, тъй като до тук не му се получава.

" Това е неверна процедура и би било добре президентът да спре да я практикува. Би било хората да имат опция на действителен избор, а не на вменен подобен ".

Едва ли ще има нова коалиция сред Демократична България и Политическа партия, изрече мнение още Любомир Стефанов. Според него е въпрос на вътрешна преценка и справедлив диалог сред двете обединения. Според него не би трябвало да се прави такава коалиция, тъй като излизат от ден на ден разликите им.

Политологът счита, че двете обединения би трябвало да подчертаят личните си политически профили.

Според него партиите би трябвало да стартират да приказват на жителите, които не гласоподават. Те нарастват тревожно и желая да видя ангажимент към тях, безапелационен бе Стефанов.

Ако партии съумеят да излязат в посланията си отвън тясно партийните си ядра, мисля, че обединенията ще бъдат доста по-лесни от позиция на получена поддръжка за декларирани политически планове, добави още той.

За доклада на служебното държавно управление Любомир Стефанов сподели:

" Подобряването на живота на хората не се случи с помощта на служебното държавно управление, нито на напъните на президента, а на решенията на Европейски Съюз. Всеки би трябвало да си знае мястото ".


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР