В момента двойката вече е безопасно закотвена в БекиаДвойка, плавала

...
В момента двойката вече е безопасно закотвена в БекиаДвойка, плавала
Коментари Харесай

Двойка, плавала по света месец, нямала представа за пандемията

В момента двойката към този момент е безвредно закотвена в Бекиа

Двойка, плавала по света съвсем месец, нямала визия за мащаба на пандемията от ковид.

Елена Манигети, на 32 години, и 33-годишният Райън Осбърн тръгнали на 28 февруари от Лансароте, с цел да прекосят Атлантическия океан до карибския остров Бекия, те помолили фамилиите си да не им изпращат никакви неприятни вести.

Към този миг огнището на Covid-19 е най-вече лимитирано до Китай, а Световната здравна организация (СЗО) към момента не го е оповестила за световна пандемия.

Първият човек, прочут със заразяване с новия ковид в Обединеното кралство - мъж от Съри, който не е бил в чужбина - беше диагностициран същия ден, а първата гибел във Англия настъпи съвсем месец по-късно.

Двойката нямала интернет сигнал, до момента в който плавала на 3 000 морски благи през океана и разчитала на шепа хора, които им изпращали информация за времето и границите посредством сателитен телефон за 25-те дни, през които били в морето.

Но на 25 март, единствено на няколко часа път от Бекия те съумели да получат сигнал на телефоните си и били смаяни да научат, че вирус е обхванал целия свят.

„ Прочетох за това онлайн и незабавно се свързах със фамилията си, с цел да попитам дали някой се е заразил с вируса. Всички те са в сигурност, макар че няколко другари на фамилията са умряли. Беше доста прочувствено за мен ", споделя брачната половинка Елена Манигети, която е родом от Бергамо, Ломбардия, италианската провинция, най-силно наранена от ковид.

Жената признава, че е била в цялостен потрес, тъй като преди пътуването новините са съобщавали, че вирусът е стеснен до Китай.

Двойката, която плава по света от три години, решила да напусне работа и да си купи лодка, откакто не можела повече да си разреши къщата, в която живеела в Манчестър, и откакто Манигети два пъти се борила с рака. Те тръгнали от Фолмът, в Корнуол, със своята 11-метрова плавателна лодка през март 2017 година и до момента са посетили девет страни, покривайки повече от 6 000 морски благи.

В момента двойката към този момент е безвредно закотвена в Бекиа, до момента в който пандемията премине и могат да продължат напред.

„ Просто ще седим дружно и ще чакаме - никой не знае по кое време ще завърши тази пандемия “, изяснява Манигети. Въпреки това двамата със брачна половинка й се усещат изключителни късметлии. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР