В момента движението е възстановеноВажни кръстовища и пътни участъци в

...
В момента движението е възстановеноВажни кръстовища и пътни участъци в
Коментари Харесай

Ключови столични улици и булеварди бяха наводнени и непроходими през нощта


В момента придвижването е възобновено

Важни кръстовища и пътни сектори в столицата се оказаха под вода след проливните дъждове през нощта. Движението в някои от тях беше невероятно, само че сега всички те са проходими.

„ Ситуацията е овладяна. Градският превоз се движи обикновено. Всички екипи бяха на терен през нощта. Продължаваме да следим ситуацията, защото прогнозата още веднъж е за оранжев код за дъжд през днешния ден ”, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред Нова ТВ.

Възстановено е придвижването на Южната дъга на Околовръстен път и на кръстовището на Лъвов мост в София, оповестиха от пресцентъра на Столичната община.

Цяла нощ екипите на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ реагираха на сигнали по отношение на изобилните превалявания в столицата.

През системата 112 са получени 121 сигнала за завирявания, наводнени улици, изби и счупени клони и дървета, като най-вече те са в кв. „ Симеоново “, „ Драгалевци “, кв. „ Витоша “.

Продължава и наблюдението на равнищата на реките и язовирите, като няма заплаха от разливи.

„ В момента язовирите следено се изпускат. Повишено е равнището на най-ниската точка на река Искър с към 80 см, само че няма заплаха за популацията “, увери кметът на столицата.

 



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР