“В момента държавният дълг не е прекалено висок, но е

...
“В момента държавният дълг не е прекалено висок, но е
Коментари Харесай

Милен Велчев: Държавният дълг не е особено висок

“В момента държавният дълг не е прекомерно висок, само че е доста по-висок от колкото беше преди години. Той е в тренд, който създава закани за бъдещето ”, съобщи някогашният министър на финансите Милен Велчев пред bTV. 

“Ние ще вземем някой различен заем и това не е най-страшното. Най-страшното е, в случай че вложителите изгубят доверие в нашата опция да обслужваме задълженията си и нашите заеми нарастнат прекалено. Не сме в тази догадка ”, добави той. 

Ако тръгнем по траекторията на Гърция, след години ще станем като Гърция, счита Велчев.

“Инфлацията се подхранва от потребителското търсене, а то зависи от приходите, когато те изпреварват действителното предложение, това е резултатът. Трябва да има едно непрекъснато обръщение, че размерът на приходите ни зависи от това, което изработим. Размерът на направеното зависи от вложенията, а те ще дойдат единствено при една финансова непоклатимост. Това са проблеми, с които политиците се пробват да се оправят към този момент 30 години ”, добави той. 

Велчев акцентира, че не трябва с несъразмерни разноски да се натоварват младежите, които занапред ще вземат решение дали да останат в България.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР