В момента боевете в Украйна са в задънена улица, тъй

...
В момента боевете в Украйна са в задънена улица, тъй
Коментари Харесай

Украйна: Войната е в задънена улица, Русия ще обяви нова мобилизация

В момента боевете в Украйна са в задънена улица, защото нито Украйна, нито Русия могат да реализират забележителен прогрес. Това съобщи ръководителят на украинското военно разузнаване Кирило Буданов в изявление за Би Би Си.

Коментарът му идва в миг, когато Киев чака по-модерни оръжия от западните съдружници.

След като украинските войски превзеха южния град Херсон през ноември, множеството от най-ожесточените борби в източната Донецка област. На други места съветските сили минаха в защита, до момента в който зимата забави темпото на сухопътните интервенции на Украйна по фронтовата линия с дължина 1000 км.

Буданов съобщи, че Русия " в този момент е в изцяло задънена улица " и понася обилни загуби. Според него Кремъл е решил да разгласи нова военна готовност.

Той уточни, украинските сили към момента нямат запас, с цел да напреднат в редица области.

" Не можем да ги победим във всички направления изцяло. Нито те могат ", означи Буданов и добави: " С огромно неспокойствие чакаме нови доставки на въоръжение и идването на по-модерни оръжия " .

По-рано този месец, след поредност от съветски военни неуспехи, украински публични лица предизвестиха за опцията за нова сухопътна атака на Москва при започване на 2023 година Натискът съгласно тях може да включва втори опит за завладяване на столицата Киев от десетки хиляди резервисти, които се образоват в Русия.
 Зеленски: След Русия в Украйна остават единствено руини
Зеленски: След Русия в Украйна остават единствено руини

Почете героите от Бахмут, с които се срещна във вторник

Буданов обаче отхвърли дейностите на Русия в Беларус, в това число напредването на хиляди бойци, като опит Украйна да пренасочи на север войските от бойните полета на юг и изток.

Той съобщи, че неотдавна трен с съветски бойци е спрял на място до границата сред Беларус и Украйна и няколко часа по-късно се е върнал с всички на борда.

" Те го направиха намерено денем, тъй че всички да го видят, даже и да не искахме ", акцентира шефът на украинското разузнаване и добави, че не вижда действителна, непосредствена опасност от войските в Беларус. " Засега не виждам никакви признаци за подготовка за навлизане в Киев или северните региони от Беларус.

Интервюто с Буданов в Киев се организира дни, откакто съветският президент за първи път от повече от три години. Визитата му породи спекулации, че той може да се опита да убеди беларуския си сътрудник и дълготраен съдружник Александър Лукашенко да изпрати беларуски войски в Украйна.
 Зеленски: 2023 година би трябвало да е решаваща година
Зеленски: 2023 година би трябвало да е решаваща година

Координира с Мелони идващите взаимни дейности с Италия

Беларус е употребен от съветските сили като плацдарм за набези, само че съгласно Буданов беларуското общество няма да поддържа никакво по-нататъшно присъединяване във войната. Освен това анализаторите слагат под подозрение равнището на подготвеност на беларуската войска, наброяваща 48 000 души.

Ето за какво президентът Лукашенко подхваща всички стъпки, с цел да предотврати злополука за страната си, заключи той.

Откакто се върнаха Херсон, украинските сили водят яростни сражения с съветските войски към Бахмут, в окопна война, която се съпоставя с Първата международна война. За Русия завладяването на града би нарушило снабдителните линии на Украйна и би отворило маршрут за нахлуване към други украински твърдини на изток, като Краматорск и Славянск.
 Кадиров твърди: Украинската войска търпи съществени загуби
Кадиров твърди: Украинската войска търпи съществени загуби

Киев компенсирал с необучени новобранци, съгласно ръководителя на Чечня

По думи на Буданов офанзивата се води от частната военна група " Вагнер ". Смята се, че нейният създател Евгений Пригожин желае да завладее града като политическа премия на фона на съперничеството сред висши съветски чиновници.

Далеч от бойното поле, Русия организира безмилостна въздушна акция от средата на октомври , като са ориентирани против сериозната инфраструктура на Украйна и оставят милиони души без електричество, отопление и водоснабдяване. Според Буданов ударите евентуално ще продължат. Той обаче допусна, че Русия няма да може да задържи равнището на офанзивите заради намаляващите ракетни запаси и неспособността на съветската промишленост да ги попълни.

Въпреки че употребявани от съветските сили, шефът на украинското разузнаване съобщи, че до момента Техеран е отказвал да достави ракети на Русия, защото знае, че, с изключение на към този момент въведените поради нуклеарната му стратегия.

Войната може и да е в задънена улица към този момент, само че Буданов е безапелационен, че Украйна в последна сметка ще си върне цялата територия, която в този момент е окупирана , в това число Кримският полуостров, който Русия завзе през 2014 година Той планува Украйна да се върне към границите си от 1991 година, когато беше оповестена нейната самостоятелност с разпадането на Съветския съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР