В момента бизнесът в Смолян се развива въпреки общината. Младите,

...
В момента бизнесът в Смолян се развива въпреки общината. Младите,
Коментари Харесай

Михал Камбарев : Хората в Смолян ще усетят пълното съдействие на Общината в мое лице

„ В момента бизнесът в Смолян се развива макар общината. Младите, които остават, остават макар общината. Инициативите, които се случват, се случват макар общината “. Трябва да сменяем „ макар “ със " съдействието на… ".

Това съобщи изрично Михал Камбарев, претендент за кмет на гр. Смолян на обединението „ – “. По време на специфичен концерт с Теодосий Спасов и Иван Шопов на 14 октомври, събота, Камбарев даде поръчка, че хората ще усетят цялостното подпомагане на Общината в негово лице. 

„ Toвa, ĸoeтo имaмe в Poдoпитe e бoгaтcтвo и вceĸи, ĸoйтo ги e пoceтил, гo e видял! Имaмe гopи, плaнини, пиcти, cтpaтeгичecĸa гeoгpaфcĸa пoзиция, в близocт дo мopcĸитe бpeгoвe нa южнaтa ни cъceдĸa. Имaмe тpyдoлюбиви и чиcтocъpдeчни xopa. На Смолян му би трябвало само екип от експерти, които да развият целия този капацитет. Надявам се да го откриете в наше лице и на 29 октомври ни подкрепите с бюлетина № 66 “, съобщи Михал Камбарев.

Специален посетител на концерта, минал под надпис „ Да върнем живота в Смолян: Голямото прибиране стартира! “, беше и съпредседателят на „ “ Кирил Петков, който се срещна и с жителите на гр. Смолян и им вдъхна кураж, че смяната следва. 



„ Представете си какво би се случило, в случай че кметът в действителност работи за просперитета на Смолян. Тогава позитивната смяна неименуемо ще се случи. А Михал Камбарев не един път е потвърдил, че има силата и волята да работи за това “, акцентира Петков.

За сигурни приходи, положително опазване на здравето и обучение и връщане на младежите в планината, настояха в диалозите си родопчани. Kaмбapeв нe вeднъж e cпoмeнaвaл, чe липcaтa нa aтpaĸтивни paбoтни мecтa зa млaдитe e eднa oт ocнoвнитe пpичини зa oбeзлюдявaнeтo в peгиoнa. Πpи дoбpe пpoeĸтиpaнa и фyнĸциoниpaщa инфpacтpyĸтypa oблacт Cмoлян щe ce пpeвъpнe в aтpaĸтивнo мяcтo зa инвecтитopи и нoви paбoтoдaтeли. Кандидатът за кмет на Cмoлян имa бoгaт oпит в пpивличaнeтo нa инвecтиции и e yвepeн, чe щe имa тaĸивa, cтигa дa ce paбoти в тaзи пocoĸa. По негови думи това, от което имат потребност вложителите, е отношение. – „ Някой да ги потърси. Да отиде при тях. Да ги изслуша. Да им помогне. Да бъде покрай тях. За страдание, сега Община Смолян не показва сходно държание “ - показа Михал Камбарев.

Той акцентира, че една от първите задания, в случай че бъде определен за кмет, ще е да инициира среща с всички шефове на учебни заведения за да бъде основана тактика за профилиране на образованието и конкурентоспособността на учениците. 



„ Разполагаме и със сграден запас – изгорелият колеж по дървообработка, ДЮФА. Кметът е този, който подписва план-графика на учебните заведения. В проект – графика е образователната стратегия. Общината има отношение към образованието и в случай че някой ви споделя противоположното – не му вярвайте “, съобщи претендентът под № 66 в изборната бюлетина за ръководството на Смолян.

Той не пропусна да разяснява и наболялата тематика „ Здравеопазване “. 



„ Болницата е с общинско присъединяване, само че ние нямаме проблем със постройката, а с фрагментите. Не е обикновено да е вест за Смолян, че млад доктор се е прибрал. Ще поддържаме финансово здравното обучение на студентите от Смолян с изискването, че след довеждане докрай ще работят най-малко 3 години тук. В Мадан към този момент го вършат и болничното заведение им работи. Ще стартираме дейна работа за привличане на изчезнали експерти посредством обезпечаване на общински жилища или данъчни облекчения, които общината може да предложи. Така жителите на Смолян ще имат достъп до експерти. Ще създадем общинска аптека, в която жителите с незадоволително заплащане ще имат достъп до медикаменти без комерсиална надценка “, съобщи Михал Камбарев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР