В момента Биткойн SV (BSV) се търгува близо до най-ниската

...
В момента Биткойн SV (BSV) се търгува близо до най-ниската
Коментари Харесай

Биткойн SV удари най-ниската си стойност за всички времена – може ли да се възстанови?

В момента Биткойн SV (BSV) се търгува покрай най-ниската си стойност за всички времена в доларово изражение и през последните месеци означи забележителен спад спрямо Биткойн (BTC).

BSV, който породи като форк от Биткойн Кеш , непрекъснато губи стойност по отношение на BTC през последните две години.

Пътят на BSV беше изпълнен с провокации, в това число 51% офанзива и премахването му от платформата за търговия Robinhood, което накара мнозина да го считат за “ “.

Светът на криптовалутите стана очевидец на няколко хард и софт форкове, един от които се случи през август 2017 година, когато Биткойн Кеш (BCH) се появи от истинския блокчейн на Биткойн. Впоследствие различия в общността доведоха до различен хард форк, създавайки Биткойн SV (BSV) от Биткойн Кеш.

Един от основните диспути към Биткойн SV беше неговият метод към мащабируемостта. Привържениците на BSV се застъпваха за по-големи размери на блоковете, с цел да се резервира истинският протокол на Биткойн, като в същото време се решат проблемите с мащабируемостта. Убеждението беше, че по-големите блокове ще улеснят по-бързата обработка на транзакциите и евентуално ще понижат таксите.

За разлика от тях, Биткойн (BTC) дава приоритет на децентрализацията и сигурността, като се придържа към по-малки размери на блоковете и ползва мащабиране от втори пласт посредством Lightning Network.

Въпреки че обработва доста повече транзакции от BTC и BCH, BSV се бори да притегли вложители и претърпява непрестанен спад в цената. Последните данни за размера на търговията от TradingView сочат, че за 24 часа общата стойност на търговията е $26 милиона, като все още на правене на отчета BSV се търгува на цена от към $25.

Въпреки че BSV означи краткотрайни скокове в размера на транзакциите, като през март надвиши 50 милиона транзакции, а през идващия месец надвиши 56 милиона, устойчивият растеж беше неосезаем. Средно BSV обработва по-малко от пет милиона транзакции.

Видният бранител на BSV Калвин Еър предвижда, че 2023 година ще бъде пробивната година за веригата. Той твърди, че потенциалът на BSV да обработва милиони транзакции с ниски такси го нарежда като желан блокчейн за бъдещето, изключително при упования растеж на интернет трафика и въвеждането на стандарта IPv6. Въпреки това BSV не съумя да осъществя тези упования и не означи трайно нарастване на транзакциите.

В умозаключение, Биткойн SV (BSV) се сблъска със обилни провокации и се бори да резервира цената си спрямо BTC. Въпреки по-големия размер на транзакциите и по-ниските такси, BSV не набра забележителна известност и не е означи резистентен напредък. Оптимистичните прогнози на Калвин Еър за бъдещето на BSV не се сбъднаха, което остави криптовалутата в нестабилно състояние.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР