В момента библиотеката е разположена в крило от сградата на

...
В момента библиотеката е разположена в крило от сградата на
Коментари Харесай

Почти 2 млн. лв. ще получи УНСС, за да модернизира библиотеката си

В момента библиотеката е ситуирана в крило от постройката на УНСС. Помещенията ѝ се нуждаят от незабавно възобновяване и метаморфоза. Библиотечните единици са подредени на стелажи, които са морално остарели и не дават отговор на актуалните условия за функционалност.

 

Липсват кътове за обществена връзка. Мястото за обслужващите гишета е малко и заради това са нефункционални. Няма уместно място за осъществяване на групови занимания на студенти. Хранилищата за книги са под кота " 0 “ и се нуждаят от главен ремонт, тъй като непрестанно са наводнени.

 

С предоставените средства се планува да бъде построен актуален център за информация и познания, като се дават съвременни услуги за всички студенти и преподаватели. Университетската библиотека ще стане база за развиването на научноизследователската активност освен посредством богати библиотечни сбирки, само че и посредством обезпечаване на далечен достъп до международни научно-информационни бази данни.

 

Очаква се след обновяването библиотеката да бъде и място за модерна връзка и развиване на научна активност сред преподаватели и студенти посредством работа в дребни, междинни и огромни групи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР