В момента България си остава една рискова държава, в която

...
В момента България си остава една рискова държава, в която
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев разкри каква защитата на ваксинираните към Омикрон

" В момента България си остава една рискова страна, в която огромен % от хората могат да се разболеят по-тежко и здравната ни система да е под риск. Това съобщи в ефира на bTV Radio пулмологът доктор Александър Симидчиев.

“Ваксините са основани за истинския вид на вируса и няма по какъв начин толкоз ефикасно да покриват, колкото в началото. В началото беше ясно, че имунизацията предотвратява симптоматично боледуване при 94-96% от хората. След това пристигна " Делта " и този % спадна до 70%, в този момент с " Омикрон " спада още по-ниско. 63% е отбраната, когато човек е имунизиран, по отношение на неимунизираните във връзка с разпространяването. Малко над 70% е отбраната от тежко боледуване и над 90% е отбраната против смъртни случаи. Да, факт е, че хора, които са имунизирани и хора, които са преболедували - могат да боледуват наново ", изясни още той.  

По думите на доктор Симидчиев вероятността да са предпазени хората, които са се ваксинирали при започване на 2021 година и не са боледували през този интервал, не е доста огромна. Той подсети, че бустерната доза усилва доста отбраната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР