В момента Алиансът и демократичният свят са изправени пред сериозно

...
В момента Алиансът и демократичният свят са изправени пред сериозно
Коментари Харесай

Началникът на отбраната: Алиансът и демократичния свят са изправени пред сериозно изпитание

В момента Алиансът и демократичният свят са изправени пред съществено тестване. " Новата действителност " през днешния ден се отъждествява с изострено стратегическо опълчване, което извежда на напред във времето голям брой провокации пред груповата и националната сигурност и защита. Това съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов по време на втория ден от годишната конференция, на която той прави разбор за положението на въоръжените сили през миналата година.

" Най-важната фундаментална задача на НАТО за ефикасна отбрана и защита на територията на съдружниците, в унисон с член 5 от Вашингтонския контракт, придобива още по-голямо значение. Единството, солидарността и сплотеността на страните-членки на Алианса се явяват главният " център на тежестта ни ", сподели адмирал Ефтимов.



" Ето за какво, взетите решения пo време на срещата на върха във Вилнюс бяха от извънредно значение за усилването на съюзния възпиращ и защитителен капацитет, само че и слагат нови провокации пред Въоръжените ни сили. В този подтекст желая да напомня, че преди член 5-ти от Вашингтонския контракт стои член 3-ти. В него е записано, че за по-ефективното реализиране на задачите на контракта, държавите-членки независимо или взаимно ще поддържат и построяват своя самостоятелен или групов потенциал за отговор на въоръжено нахлуване. В тази връзка избрах тематиката на конференцията: „ Предизвикателства пред националното обмисляне, осъществяване и обезпечаване на интервенциите в подтекста на съюзните проекти за защита ", добави той.

Форумът ще се организира в идващите два дни. Участие ще вземат представители от командната конструкция и структурата на силите на НАТО. В него взе участие и началникът на щаба на Съюзното командване по интервенциите на НАТО адмирал Йоахим Рюле, а по видеоконферентна връзка ще се включат заместник-началникът на щаба по поддръжката на Съвместното командване на силите в Неапол генерал-майор Вилхелм Грюн и началникът на щаба на корпуса за бързо развръщане на НАТО в Гърция генерал-майор Георгиос Калампокас.

" Както излиза наяве от тематиката, фокусът е подложен върху нужните качества на нашите Въоръжени сили за обмисляне, водене и обезпечаване на интервенциите в подтекста на условията на Алианса и поставените задания по възпирането и защитата в нашия район. За да осигурим осъществяването на Концепцията за въздържане и защита и груповата сигурност, би трябвало да имаме синхронизация сред съюзното и националното обмисляне, обезпечаване на задоволително сили и условия за в допълнение развръщане, изключително в сухопътния домейн. Ще търсим оферти и отговори по редица въпроси, произлизащи от съюзните проекти за защита в съвсем всички домейни на взаимните интервенции ", акцентира адмирал Емил Ефтимов.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР