В момента Airbnb е изправена пред нарастващи критики и правен

...
В момента Airbnb е изправена пред нарастващи критики и правен
Коментари Харесай

Данъчните власти във Великобритания проверяват Airbnb

В момента Airbnb е изправена пред възходящи рецензии и юридически напън поради активността й

© Dado Ruvic Още по тематиката
Европейски Съюз още веднъж заплаши Фейсбук и Twitter със наказания поради разпоредбите за отбрана на потребителите

От Фейсбук обявиха, че към този момент са създали редица промени и ще продължат да си сътрудничат с управляващите
24 сеп 2018
Airbnb към този момент ще демонстрира цялата цена с всички включени услуги

Платформата вкара промени, свързани със законодателството за отбрана на потребителите, които Европейска комисия изисква
20 сеп 2018
B2B: Блокчейн за бизнеса

Българската LimeChain създава решения за компании, употребявайки новата технология
7 сеп 2018 Данъчните практики и съглашения на Airbnb ще бъдат тествани от управляващите във Англия, написа Financial Times. Това още повече ускорява натиска върху платформата за споделено отдаване чартърен на жилища.

В момента Airbnb е изправена пред възходяща рецензия и юридически напън от страна на държавните управления по света. През предходната седмица от компанията оповестиха, че тя " работи взаимно " с Агенция " Приходи и митници " на Нейно Величество (HM Revenue & Customs - HMRC) " във връзка с използването на данъчни закони или разпореждания, оказващи въздействие върху бизнеса ѝ ".

Какви са подозренията

Компанията, която предлага на потребителите си повече от 5 млн. места за престой в 81 хиляди градове в международен мащаб, добавя, че е обект на " данъчни запитвания и производства по отношение на интервенции и вътрешнофирмени транзакции ", някои от които " могат да доведат до правосъдни разногласия ".

" Като се има поради очевидното отвращение на HMRC да ревизира американските софтуерни компании, мисля, че е показателно, че се стопират тъкмо върху Airbnb ", счита данъчният юрист Джолиън Маухам. От компанията дават отговор, че " както при доста други компании, това са рутинни инспекции. Ние работим в тясно съдействие с HMRC ".

Компанията към този момент е подложена на напън от страна на държавните управления и регулаторите по целия свят. Трудността, която изпитва, е да подсигурява, че потребителите и по-специално лицата, които печелят спомагателни приходи, като оферират домовете си в кратковременен проект на гости, заплащат съответните налози.

Airbnb към този момент се съгласи да извърши изискването да ограничи броя нощувки, които домакините могат да оферират чартърен, в няколко огромни европейски града, в това число Лондон, Берлин, Париж и Амстердам. Причината бе, че това пречи на хотелската промишленост.

Въпреки това данъчните договорености на компанията и тези на нейните консуматори остават противоречиви. Миналата година френският финансов министър Брюно льо Мер попита по какъв начин по този начин Airbnb генерира доходи от десетки милиони евро, а заплаща единствено десетки от общо хиляди налози.

Отношение към налозите

Отчетите, оповестени от Airbnb през предходната седмица, демонстрират, че английската ѝ компания е платила налог в размер на 379 хиляди паунда за облага от 590 хиляди паунда през 2017 година

Дан Нейдле, съучастник в адвокатска адвокатска фирма Clifford Chanc, съобщи, че ще бъде по-трудно за HMRC да преследва Airbnb за спомагателни налози, защото значително компанията е работила като туристически сътрудник и това я прави по-трудна за улавяне, в сравнение с други софтуерни компании, които по различен метод генерират доходи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР