В момента 76% от поръчките за автомобили на Jaguar Land

...
В момента 76% от поръчките за автомобили на Jaguar Land
Коментари Харесай

Land Rover ще представи компактна електрическа версия на SUV модела Defender през 2027 гoдина

В момента 76% от поръчките за коли на Jaguar Land Rover са за моделите Range Rover, Range Rover Sport и Defender, тъй че в светлината на неизбежния преход към електрическо задвижване компанията няма да се раздели с наследството на именитата офроуд марка и до 2027 година ще предложи компактна версия на електрическия Defender, която ще се базира на новата платформа EMA и може да получи обозначението Sport.

По време на инвеститорска конференция, както отбелязва AutoCar, основният изпълнителен шеф на Jaguar Land Rover Ейдриън Мардел удостовери желанията на автомобилния производител да трансферира гамите си Range Rover, Discovery и Defender на нова напълно електрическа платформа EMA от 2025 година. Автомобилите, основани на нея ще бъдат пуснати в продажба през 2027 година, като измежду тях ще бъде и стилен SUV с пропорции, сходни на тези на Defender.

По-рано се смяташе, че непосредствен по своите офроуд качества до именитите предшественици ще бъде електрическата версия на Land Rover Discovery Sport, а компанията ще приспособява за по-цивилизовани направления Range Rover Evoque и Range Rover Velar, които ще се сглобяват в цех в Хейлууд, Англия. Четвъртият модел в продуктовата гама на компанията през 2027 година ще бъде стилен Defender с електрическо задвижване. Discovery Sport ще стане електрически през 2026 година, само че ще се базира на по-зрялата платформа MLA, която планува монтирането на мотор с вътрешно горене. На платформата EMA ще се създават единствено електрически автомобили, до момента в който за марката Jaguar през 2025 година ще бъде въведена обособена платформа, наречена JEA.

Смята се, че батериите ще бъдат доставени от дъщерно сдружение на конгломерата Tata Motors ще оферират много висока компактност на предпазване на заряда в композиция с високи скорости на зареждане. В резултат на това компактният вид на електрическия Defender ще може да приема заряд от устройства напрегнато 800V заради съществуването на бордова мрежа напрегнато 800V, получавайки заряд от устройства с мощ до 350 kW, преодолявайки без презареждане доста разстояние. Теоретично батериите на тази платформа са в положение да обезпечат пробег без презареждане на разстояние до 720 километра. Пропорциите на каросерията ще бъдат типичен, което в композиция с много компактната батерия, обичайно инсталирана на дъното на електрическия автомобил ще разреши да се резервира както порядъчен пътен луфт, по този начин и висок таван в кабината. В това отношение, съгласно представителите на марката, електрическият Defender ще резервира главните преимущества на своите прародители, създавани в продължение на 75 години.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР