В момента 1,2% са ваксинираните в България. До края на

...
В момента 1,2% са ваксинираните в България. До края на
Коментари Харесай

Проф. Гигов: 1,2% са имунизираните у нас, край на проблемите с ваксините след февруари

В момента 1,2% са имунизираните в България. До края на февруари получаваме над 100 хиляди дози ваксини, което значи, че към този момент няма да има проблем с имунизациите като ограничение на броя на ваксинираните.
Това заяви ръководителят на Националния имунизационен щаб проф. Красимир Гигов.

Като втори проблем той уточни фазовостта на имунизирането:

" От първа до трета фаза имаше преливане. В работни дни има към 5000 имунизирани, което по никакъв начин не е малко ", изясни проф. Гигов пред БНР.

Ръководителят на Националния имунизационен щаб подчертава, че към този момент етапите се смесват и през съботните и неделните дни ще бъдат имунизирани искащи от други етапи, тъй като в почивните дни не се явяват хората, декларирали предпочитание и могат да бъдат сменени.

" Личните лекари са съществени фигури във връзка с имунизирането на неговите пациенти. Ваксини са обезпечени. Той прави описи, провежда реда и декларира имунизациите, които РЗИ би трябвало да му даде. Обсъждаме тази опция ", изясни проф. Гигов.

По думите му общопрактикуващите лекари в четвъртък ще получат по-голяма информация по късата характерност на имунизациите, създадена от експертните препоръки към министъра на опазването на здравето.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР