В момент, когато конфликтът в Украйна продължава, а Русия атакува

...
В момент, когато конфликтът в Украйна продължава, а Русия атакува
Коментари Харесай

СЗО: Запасите от медицински кислород в Украйна са опасно ниски


В миг, когато спорът в Украйна продължава, а Русия нападна разнообразни градове, в това число столицата Киев, високопоставени чиновници на СЗО предизвестиха, че запасите от О2 за лекуване на пациенти в страната са сериозно ниски.

Генералният шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус и районният шеф за Европа Ханс Клуге направиха взаимно изказване, в което показват сериозността на здравния проблем, отрицателно повлиян от спора.

" По време на рецесията в Украйна опазването на здравето би трябвало да остане предпочитан дирек на филантропичната реакция, като здравните системи и уреди би трябвало да останат предпазени, функционални, безвредни и налични за всички ", се споделя в изказването им.

Длъжностните лица подчертаха обстоятелството, че доставките на медицински О2 са от решаващо значение за пациентите с COVID-19 и тези с сериозни болести, произлизащи от затруднения на бременността, раждането, хронични болести, сепсис и пострадвания.

" Ситуацията с доставките на О2 в Украйна наближава доста рискова точка. Камионите не са в положение да транспортират доставките на О2 от заводите до лечебните заведения в цялата страна, в това число до столицата Киев ", се споделя в известието.

" По-голямата част от лечебните заведения могат да изчерпят запасите си от О2 през идващите 24 часа. Някои от тях към този момент са ги изчерпали. Това излага на риск живота на хиляди хора ".

СЗО акцентира, че дефицитът на електрическа енергия също излага на риск сериозни болнични услуги, а колите за спешна помощ, пренасящи пациенти, са в евентуална заплаха да попаднат под пресечен огън.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР