В Момчилград бе открита първата в България балканска библиотека, носеща

...
В Момчилград бе открита първата в България балканска библиотека, носеща
Коментари Харесай

Модерна балканска библиотека бе открита в Момчилград

В Момчилград бе открита първата в България балканска библиотека, носеща името на един от известните просветители в региона - Иляз Ходжа. Откриването съответствува знаково с избрания за празнуване от ЮНЕСКО 23 парил - Световен ден на книгата и авторското право, стана ясно на откриването.

Културната институция се обитава в постройката на читалище "Нов живот ". Книжният й фонд наброява 30 000 тома литература на български, турски, гръцки и арабски. Книгите са разнородни като жанрове - от художествена литература и лирика до философия. Голяма част от тях са дарени от Министерството на културата и туризма на Република Турция.

Откриването на библиотеката мога да сравня с откриването на храм, тъй като библиотеката е толкоз значима за един град и хората му, колкото и храма. И храма, и библиотеката са места, където хората стават по-добри, сподели в обръщението си към присъстващите кметът на Момчилград Сунай Хасан. Балканската библиотека е построена по план на Фондация "Балканска просвета " и подкрепена финансово от предприемач с момчилградски корени.

Прерязването на лентата бе предшествано от богата музикална стратегия на самодейни сформира от общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР