В молбата до съда защитата на Любенов посочва, че ако

...
В молбата до съда защитата на Любенов посочва, че ако
Коментари Харесай

Обиненият за катастрофата на Околовръстното иска да го пуснат от ареста

В молбата до съда отбраната на Любенов показва, че в случай че мъжът е на независимост, той няма да затрудни следствието, а и към този момент няма заплаха да се укрие или да извърши друго закононарушение.

 

Случаят нашумя и поради това, че патрулен автомобил е ескортирал Любенов, който се е движил с превишена скорост. Колата на Министерство на вътрешните работи се е движила в локалното платно. Виждайки удара, за който Любенов е упрекнат, патрулният автомобил стопира и се връща на заден ход към един километър. Това се открива от GPS-a на колата на Министерство на вътрешните работи. Веднага по-късно същият патрулен автомобил се връща на мястото на злополуката, само че не по своя самодейност, а тъй като към този момент е подаден сигнал от очевидци на случая.

 

От записи от разнообразни камери преди случая се вижда по какъв начин патрулният автомобил с полицейски чиновници се движи зад колата на Димитър Любенов. Между обсега на двете камери GPS-ът на патрулния автомобил демонстрира, че е имало прекъсване за към три минути. То обаче е на място, на което няма покритие от видеонаблюдение.

 

Димитър Любенов бе разпитан като очевидец и пред арбитър по делото за закононарушение по работа. Той е декларирал, че е спрян от патрулни служители на реда, те не са му желали документи за инспекция. Униформените предложили да го съпроводят ненапълно, а той им дал 200 лв..

Заседанието на съда е в понеделник.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР