В мое лице ще срещнете само и единствено подкрепа във

...
В мое лице ще срещнете само и единствено подкрепа във
Коментари Харесай

Николай Габровски към ДБ: Ще ви подкрепя за контрол над главния прокурор

В мое лице ще срещнете единствено и само поддръжка във вашите начинания, даде обещание претендентът за министър председател на ГЕРБ

В мое лице ще срещнете единствено и само поддръжка във вашите начинания. Законодателна промяна и битка с корупцията са тематиките, по които няма да направя компромис. По отношение на конституционните промени, поемам ангажимент да се търси конституционно болшинство, което да разреши основаването на механизъм за надзор на основния прокурор. Смея да настоявам, че в мое лице ще намерите такава поддръжка. Не можем да създадем всичко това обаче, в случай че нямаме парламент.

Това даде обещание претендентът за министър председател на ГЕРБ проф. Николай Габровски на „ Демократична България “, която първа от парламентарните групи се отзова на поканата му за диалози в търсене на поддръжка за сформиране на държавно управление, съобщи.

Още с влизането Христо Иванов разгласи, че такава поддръжка неговата парламентарна група няма да даде.

„ Това наше решение няма общо с вас. Ако обаче вашата задача приключи с триумф и излъчите държавно управление ще бъдем отворени като съпротива да работим дружно по избрани тематики “, изясни Иванов.

И попита Габровски какви гаранции може да даде, че няма да прави кабинет вид „ Беров “. Вече няколко пъти и претендентът за министър председател, и Бойко Борисов като първи мандатоносител афишират, че ще се стремят в кабинета да има най-вече специалисти, а не политически лица.

„ Вие по нужда ще вършиме държавно управление на малцинството, подобен е Народното събрание. Това е допустима формула, само че в нея има опасности – свързани с това кой носи отговорността и с заплахата от пораждане на подмолни сделки и зависимости. Помним кабинета Беров и сме сигурни, че имате хрумвания по какъв начин да предотвратите това нещо “, сподели Христо Иванов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР