В модернизацията на армията няма място за угодни сделки и

...
В модернизацията на армията няма място за угодни сделки и
Коментари Харесай

Президентът предупреди за “угодни сделки“ в модернизацията на армията

В модернизацията на армията " няма място за угодни покупко-продажби и сметки за политическо оцеляване ", предизвести президентът и висш главнокомандващ Румен Радев в послание във връзка празника на българската войска 6 май – Гергьовден.

Той уточни, че модерно въоръжение е належащо, само че то би трябвало да се придобива по рационални и транспарантни критерии и процедури.

" Съвременното въоръжение е извънредно належащо, само че би трябвало да се придобива при рационални и ясни критерии и процедури, при обединен метод към типовете въоръжени сили. Затова решенията за националната сигурност не трябва да се оставят само в ръцете на политиците. Модернизацията е безценен, комплициран и изчерпателен развой, само че в същината му стои постоянно индивидът ", сподели Радев.

Президентът съобщи, че " сполучливо потомство и заслужен живот не се реализират с втълпяване на боязън и примирие ".

" Силна и съвременна страна не се гради с незаинтересованост, а със храброст и безстрашие. Затова дано през днешния ден почетем всекидневната смелост на достойния българин – този, който изрича истината, който е несклоняем към несправедливостта и произвола ", сподели Радев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР