В модернизацията на армията “няма място за угодни сделки и

...
В модернизацията на армията “няма място за угодни сделки и
Коментари Харесай

Президентът се обяви срещу “угодни сделки“ в модернизацията на армията

В модернизацията на армията “няма място за угодни покупко-продажби и сметки за политическо оцеляване “, предизвести президентът Румен Радев в послание във връзка празника на българската войска 6 май – Гергьовден.

Той уточни, че модерно въоръжение е належащо, само че то би трябвало да се придобива по рационални и транспарантни критерии и процедури.

“Съвременното въоръжение е извънредно належащо, само че би трябвало да се придобива при рационални и ясни критерии и процедури, при обединен метод към типовете въоръжени сили. Затова решенията за националната сигурност не трябва да се оставят само в ръцете на политиците. Модернизацията е безценен, комплициран и изчерпателен развой, само че в същината му спри постоянно индивидът “, сподели Радев.

Тази година поради пандемията България отбелязва 6 май без обичайния церемониал в центъра на София, а с демонстрации по поделенията, които се предават онлайн по националните малките екрани.

След дълго отсрочване България закупи от Съединени американски щати 8 изтребители F-16 Block 70 за към 2.1 милиарда лв.. Радев обаче разкритикува процедурата по избора на американските самолети, в границите на която бяха изменени първичните условия на плана. Премиерът Бойко Борисов и партията му ГЕРБ пък непосредствено упрекнаха Радев, че е предпочитал друга оферта – тази за шведските изтребители “Грипен “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР