В много социологически проучвания ГД Пожарна безопасност и защита на

...
В много социологически проучвания ГД Пожарна безопасност и защита на
Коментари Харесай

Христо Терзийски: Пожарната е с високо обществено доверие

В доста социологически изследвания Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " е структурата от страната, която е с най-голям рейтинг и доверие в обществото. Това сподели вътрешният министър Христо Терзийски при отбелязването на професионалния празник на българските пожарникари. На събитието участва професионалното и политическото управление на Министерство на вътрешните работи.

Министърът означи, че тези резултати са реализирани с тежък труд и преборване на доста провокации. По думите му чиновниците на дирекцията реагират годишно на над 50 хиляди сигнала, при които жителите са имали потребност от помощ и поддръжка.

Директорът на ГДПБЗН Николай Николов разяснява пред медиите, че през днешния ден и в идващите дни ситуацията в страната ще остане извънредно напрегната поради тежките метеорологични условия - високи температури, мощен вятър и изсъхнала растителност.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Той означи още, че почти 26 хиляди пожара са били изгасени тази година, които са нанесли обилни материални вреди. Спасени са били 358 души, чийто живот е бил директно заплашен от стихията. Главен комисар Николов добави, че доста от постройките на пожарната в страната са били ремонтирани, което е подкрепило работата на чиновниците.

 Снимка: Българска телеграфна агенция
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР